Salata cu vinete

share on:
…eh, dupa ceva pauza, a sosit timpul sa mai facem si ceva de mancare. Nimic complicat…si cum e cald afara, am ales o salata cu vinete, mai ales ca e sezonul lor. Drept pt. care am scos de la naftalina revistuta cu retete pt salate de la Knorr (din care nu iau decat ceva idei, fara conservantii specifici), pe care, bineinteles, am adaptat-o putin (niciodata nu reusesc sa ma tin strict de-o reteta…trebuie sa-i fac eu ceva s-o personalizez:))

Salata cu vinete

Pt. 2 persoane avem nevoie de:

– 1 vanata mica
-o ceapa medie
-100 gr. masline verzi fara samburi
-ierburi uscate , ce va place (eu am folosit ierburi provensale, busuioc si maghiran)
-1 lingura apa
-2 linguri ulei
– 1 ardei iute mic
-cateva bucatele branza

Mod de preparare Salata cu vinete

Am taiat vanata in cubulete, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs cateva min., timp in care am taiat ceapa julien si am pus-o la calit cu 1 lingura ulei. Dupa aceea am adaugat si cubuletele de vanata si am calit totul 5 min, apoi am pus capacul si le-am lasat la inabusit inca 5 min. Am adaugat apoi ardeiul iute taiat marunt, maslinele verzi, sare si putin piper. Am mai tinut pe foc inca 2 min., apoi am lasat compozitia sa se raceasca.

Intre timp am pregatit dressingul: am pus intr-un bol ierburi aromate (busuioc, maghiran si ierburi provensale), putina sare, 1 lingura apa si 1 lingura ulei. Am amestecat bine, bine si am turnat dressingul peste salata de vinete, pe care am decorat-o apoi cu bucatele de branza si o felioara de rosie. Am dat totul la rece pana in momentul servirii, ca sa se intrepatrunda aromele.
Simplu, rapid si gustos, mai ales pt iubitorii de vinete. Si am descoperit eu, merg bine cu branza sarata!

Voila!

8 Comments

  1. Chiar acum am gustat din gogosarul meu umplut cu vinete si odata in plus m-am convins ca tot ce e cu vinete e bestial!Pupici!

  2. da, este foarte buna, mai ales daca iubiti vinetele! Multumesc tuturor pt. apreciere. DiaMar, ai incercat-o?

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: