Oua coapte in cartofi

share on:
Oua coapte in cartofi
Rasfoind Cartea regala de bucate a Principesei Margareta, am gasit o reteta care m-a atras: oua coapte in cartofi! Eu, neavand toate ingredientele, am adaptat-o putin. Rezultatul? Iata-l:o delicatesa, in adevaratul sens al cuvantului!

Oua coapte in cartofi

 Tip! Daca vreti sa faceti o surpriza placuta copiilor, nu ridicati capacelele cartofilor dupa ce i-ati scos din cuptor: lasati-le lor placerea de a descoperi ce e inauntru!

Oua coapte in cartofi

Daca va place aceasta reteta de oua coapte in cartofi, nu  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Oua coapte in cartofi

  • Avem nevoie de:
  • -2 cartofi mari
  • -2 oua
  • -putin unt
  • -cca 50 gr. cascaval ras
  • -sare (piper, dupa gust)
  1. Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca, apoi i-am taiat orizontal in partea de sus , formand un capacel.
  2. Am scobit continutul cu o lingurinta, lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. am condimentat pe dinauntru, apoi am trecut la formarea umpluturii: din continutul cartofilor am facut un piure delicios, adaugand unt, sare si piper.
  3. Cu acest piure am umplut din nou cartofii, avad totusi grija sa las o gaura in mijloc pr oua.
  4. Am spart ouale in iteriorul cartofilor, apoi le-am pus capacelele la loc si i-am dat la cuptor pt. 10 min, pana s-au copt ouale.
  5. Dupa acest pas, am scos capacelel cartofilor si am decorat cu cascaval ras si unt. Din piureul ramas am format 2 bilute, pe care le-am asezat ca decor pe farfurie.
  6. Am servit cartofii fierbiti, pe pat de iaurt.

6 Comments

  1. Ce bine arata!! Imi place foarte tare… Zilele trecute am facut cartofi copti, pe care i-am servit langa snitele umplute cu cascaval. Pupici

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: