Ciorba de linte cu carnati de casa

share on:
Ciorba de linte cu carnati de casa
Am fost mereu curioasa sa vad ce gust are lintea: am citit mai peste tot despre proprietatile sale, cat e de sanatoasa , ce minunata si rafiata e in mancaruri…asa ca m-am hotarat sa incerc. M-am dus la magazin, si printre alte cumparaturi s-a aflat si lintea (eu am luat verde, desi exista o mare varietate de culori)…si m-am apucat de treaba.

Ciorba de linte cu carnati de casa

Ingrediente pentru Ciorba de linte cu carnati de casa:

  • -200 gr. linte
  • -200 gr. carnati de casa, eventual putin afumati
  • -200 gr zarzavat pt ciorba (morcov, pastarnac, telina, cartofi, ardei gras etc)
  • -2 linguri ulei
  • -1 frunza dafin
  • -1 catel de usturoi
  • -1 lingura otet de mere

Mod de preparare Ciorba de linte cu carnati de casa

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o cu, sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am pus alta apa, cat sa acopere toate ingredientele din oala si am lasat din nou la fiert la foc mic. Dupa ce toate s-au muiat bine, am pus si ustoroiul pisat bine si am mai lasat oala pe foc 3 min. Am servit fierbinte.
Chiar a fost buna si mi-a adus aminte de ciorba de fasole boabe cu afumatura.
P.S. In reteta originala, ciorba asta se numeste, de fapt, supa, dar de ce s-o fi chemand asa, nu stiu. Mie tot ciorba mi s-a parut, mai ales ca trebuie sa iasa ceva mai groasa…In fine, cum s-o numi, a fost chiar buna si cred ca o voi repeta!
Enjoy!

5 Comments

    1. Dia, mie una mi-a amintit oarecum de fasolea uscata…evident, nu e chiar acelasi gust, dar pe aproape…si sunt la fel de satioase, sa stii!

    1. daca te hotarasti s-o incerci, n-o sa-ti para rau. cel putin mie nu mi-a parut rau…si unde mai pui ca faci si una bucata sot fericit!te pup!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: