Testoasa din cozonac–provocarea lunii februarie Dulce Romanie

share on:
Testoasa din cozonac
Nu puteam sa refuz invitatia de a participa la „Dulcea Romanie”, asa ca m-am hotarat sa „scot de la naftalina” retetele mele dragi si pufoase (ingredientul cheie este drojdia luna aceasta si…dragostea), dar si sa pregatesc in viitor alte pufosenii in cuptor, doar avem la dispozitie o luna intreaga, nu? Cum veti vedea ca reteta contine drojdie, mai ramane sa va spun ce e si cu dragoste…ei bine, broscuta cu pricina este dovada vie a dragostei mele netarmuite pt. puiul meu si pt. taticul lui, care a avut si el o testoasa din cozonac identica! Aceste fiind spuse, va spun ca minunea aceasta de provocare „Dulce Romanie” este gazduita de Caietul cu Retete, care a avut amabilitatea sa ma invite sa particip, dupa ce, muuuulte luni m-am chinuit sa pricep ce se intampla cu aceste provocari. Ma declar incantata si contribui si eu cu ce stiu 🙂

Testoasa din cozonac–provocarea lunii februarie Dulce Romanie

Testoasa din cozonac

Ingrediente Testoasa din cozonac–provocarea lunii februarie Dulce Romanie

Avem nevoie de:
-300ml lapte cald
-75g unt,moale,la temperatura camerei
-80g zahar
-550g faina
-1 galbenus
-drojdie proaspata(25 grame)
Pentru finisare:
– 1 ou batut
-cateva cuisoare, pentru a forma ochisorii testoaselor

Mod de preparare Testoasa din cozonac–provocarea lunii februarie Dulce Romanie

  1. Se pun toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata de producator (intai lichidele, apoi solidele). Se seteaza masina pe programul aluat (dough)
  2. Se scoate din cuva aluatul obtinut si se modeleaza testoase micute (exact ca in colajul de mai jos) si se mai lasa la crescut in tava.
  3. Se ung cu ou batut si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
  4. Testoasele se coc la foc mediu (180 grade) pana cand trec testul scobitorii.
  5. Se lasa la racit in tava, dupa care se pot consuma, sau se pastreaza in cutia de paine inchisa etans, pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Testoasa din cozonac
Daca va place reteta mea (desi pozele nu sunt cele mai fericite), va rog sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si s-o distribuiti celor dragi, utilizand butoanele pentru canalele de socializare de sub reteta. Multumesc!

9 Comments

    1. multumesc, Ionela…te mai astept pe la mine si daca te hotarasti sa incerci retetele mele, sa-mi spui si mie ce ti- iesit!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: