Fursecuri cu ghimbir si lamaie

share on:
https://www.retetelemeledragi.com/2014/04/sirop-de-ghimbir.html
Pe mine m-a incantat peste masura aceasta combinatie, drept dovada a fost si faptul ca au disparut extrem de repede! Am observat totusi, ca pana sa guste din ei, lumea s-a dovedit un pic reticenta la adresa ghimbirului. Eu una folosesc acest ingredient foarte des intr-o multitudine de retete, dar poate ca nu e atat popular cum as fi crezut! Iar lamaia…ce sa mai zic? O cunoaste toata lumea si o folosim cu totii foarte des, in tot felul de preparate, fie la rece, fie in cele gatite. Daca vreti sa aflati mai multe despre proprietatile miraculoase ale ghimbirului, cititi si aceasta postare si va veti convinge!

Fursecuri cu ghimbir si lamaie

 

Fursecuri cu ghimbir si lamaie

  • -3 galbenusuri
  • -1 pachet unt (200 grame; eu am folosit unt cu 82 % grasime)
  • -125 gr. zahar pudra
  • -zeama si coaja rasa de la 1 lamaie mare (netratata)
  • -3 lingurite pudra de ghimbir
  • -450 grame faina

Mod de preparare Fursecuri cu ghimbir si lamaie:

  1. Se mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o bila de aluat ce se da la rece pt. cca 1 ora.
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  3. Apoi se intinde cu sucitorul in foaie groasa de cca 5 mm, se decupeaza cu formele preferate si se coc in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu (180 grade).
  4. Atentie! Se coc foarte repede!
  5. Se lasa la racit in tava, dupa care se servesc simple, sau pudrate cu zahar, glazurate cu ciocolata, glazura de lamaie, etc.

Daca va place reteta mea,  Fursecuri cu ghimbir si lamaie, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: