Peltea de soc cu portocale

share on:
Peltea de soc cu portocale
 Sirop de soc am facut si anul trecut si m-a incantat peste masura , dar mi-am dorit sa incerc si altceva, mai deosebit, mai ales pentru ca socul este o floare speciala, care imi parfumeaza gradina in fiecare dimineata. Nu trece an fara ca eu sa pregatesc macar cateva sticlute cu sirop de soc, un borcan maaare de socata fara drojdie si jeleu de zmeura din gradina cu soc. Vazusem la un magazin niste borcanase dragute umplute cu marmelada de soc cu portocala, dar negasind nicaieri reteta, m-am hotarat s-o prepar dupa capul meu.  Nu mi-a iesit marmelada, dar m-am ales cu o minunatie de peltea de soc cu portocale!

Peltea de soc cu portocale

Peltea de soc cu portocale

Peltea de soc cu portocale

  • -1 l apa
  • -1 kg zahar
  • -500 gr. portocale
  • -muuuulte flori de soc

 Mod de preparare Peltea de soc cu portocale

  1. Am preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala (se pun toate la fiert, la foc mic si se fierb pana cand lichidul scade la 1/3. De asemenea, are o consistenta mai vascoasa, iar daca este luata si prinsa cu degetele, are tendinta de a forma coarde elastice)
  2. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (netratate; daca folositi portocale cu coaja tratata chimic, eliminati coaja) si florile de soc.
  3. Am lasat la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia.
  4. In final am strecurat si am pus pelteaua in borcane sterilizate, spalate si uscate, le-am introdus la cuptor pana cand s-au incins, apoi am pus capacul si am rasturnat borcanele cu fundul in sus (le-am lasat asa cca 30 min) ca sa se formeze vidul.

Nu-i asa ca e simplu? Nu mai vorbesc de parfumul extraordinar pe care l-am inchis in borcanasele mele!

Pofta buna!!

Peltea de soc cu portocale

Daca va place aceasta peltea de soc cu portocale, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

19 Comments

  1. Minunata reteta, de cand incercam sa gasesc o reteta buna cu flori de soc…imi aduce aminte de copilarie 🙂

    1. multumesc, Mihaela! poate o sa-ti placa si reteta siropului de soc, pe care o voi posta cat de curand!

  2. Totusi eu ori n-am inteles, ori nu e explicat bine. Ai facut un sirop gros apoi ai pus restul de portocale si zeama lor, plus florile la macerat ptr. 24 de ore … le-ai strecurat si ai pus totul in borcane ????? Dar majoritatea zaharului a ramas pe flori si cojile de portocala, si cum crezi ca o sa stea mai mult timp. Daca nu ai mai fiert inca o data, cum crezi ca sucul crud de la potocale nu influenteaza procesul de fermentare ???
    Niste poze cu borcanele in care ai facut ar da mai multa credibilitate.
    Nu este o critica ci intrebari la care te rog sa raspunzi. Fac dulceturi de 30 de ani dar nu am mai auzit de asa ceva. Ma intereseaza durata si modul de pastrare. Multumesc.

    1. ai citit bine! exact asa le-am facut! de fapt, este un sirop mai gros…in acelasi mod fac si siropul de soc si niciodata nu am intampinat probleme. Nici eu nu auzisem de multe retete pana sa ma apuc de blogul acesta, dar in timp le-am incercat si nu am mai fost atat de reticenta.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: