Dulceata de zmeura cu chilli

share on:
Dulceata de zmeura

Vai, ce-am uitat de dulceata aceasta…pretioasele mele borcanele parfumate si dulci-condimentate, dar voi ma iertati, nu-i asa?
Pe vremea cand culegeam din padure aceste minunatii, mai rasfoiam si revistele cu retete…asa am dat de o reteta de dulceata de capsuni cu chilli si m-am gandit:”Oare cum o fi dulceata asta? Combinatia e cam ciudata”. Dar apoi, tot eu m-am gandit ca daca ciocolata cu chilli este o delicatesa, de ce n-ar fi si dulceata…insa capsunile se terminasera, si, ce-i drept, au fost si destul de scumpe anul acesta, zic eu….Ce sa fac? Ce sa fac? Gandul meu ramasese tot la dulceata cu chilli.Dintr-o data, mi-a venit o idee: ce-ar fi sa inlocuiesc capsunile cu zmeura, ca de-astea am! Zis si facut! Rezultatul? O dulceata minunata, parca mai parfumata si mai gustoasa, datorita prafului de chili din compozitie…dupa cum ma asteptam, iuteala e foarte placuta si intareste savoarea naturala a fructelor. Ma felicit ca am incercat asa ceva si de acum voi face ori de cate ori voi avea ocazia!

Reteta este cea de la  Dulceata de zmeura  pe care am prezentat-o mai in vara, doar ca i-am adaugat putin chilli inainte s-o asez in borcane.

Dulceata de zmeura cu chilli

Dulceata de zmeura

Ingrediente pentru Dulceata de zmeura cu chilli

Avem nevoie de:

-1 kg. zmeura
-1 kg. zahar (proportia este de 1-1)
-zeama de lamaie (dupa gust–eu pun cca 2-3 lamai/kg de zmeura)

– 1 lingurita chilli (daca doriti sa iasa mai picant, mai adaugati chilli)

 

Mod de preparare Dulceata de zmeura cu chilli

  1. Se amesteca zmeura cu chilli, zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute.
  2. Se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la inghetata…o bunatate) si se curata aderentele de zahar de pe marginea cratitei cu o pensula de silicon muiata in apa rece (ca sa nu se schimbe culoarea dulcetei).
  3. Se fierbe pana ajunge la consistenta dorita (se ia din cand in cand cate-o lingurita de dulceata si se da la race…daca s-a intarit, atunci dulceata e gata).
  4. Se pune fierbinte in borcane curate si uscate, se pune capacul si se intorc cu fundul in sus, sa se videze.

Extrasfaturi:- daca va incomodeaza samburii, dulceata se poate strecura, ramanand astfel un jeleu minunat
-daca va doriti ca dulceata sa nu fie atat de legata, o puteti lasa mai putin la foc

 Pofta buna!
 Daca va place aceasta dulceata de zmeura cu chilli, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Enjoy!

11 Comments

  1. Interesant aceasta combinatie cu caise am facut dar cu chilii nu nu este picant tare ca nu pot minca asa iute am sa-l incerc si eu multumesc pentru reteta,

    1. Chili doar evidentiaza gustul delicat al fructului. Puteti ajusta cantitatea dupa gustul dvs, v-as recomanda sa-l adaugati la final, ca sa puteti controla iutimea.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: