Crema de cocos

share on:
Crema de cocos
Daca tot v-a placut crema de cocos cu zmeura, astazi m-am gandit sa va prezint inca o varianta delicioasa, foarte sanatoasa, din categoria raw vegana, fara gluten, perfecta atat pt. copii, cat si pt. adulti: crema de cocos, pur si simplu simpla.. Eu, cel putin, sunt fan declarat al cocosului si prefer sa cumpar nucile de cocos, in locul fulgilor gata uscati din comert. e adevarat ca e mai greu de spart, dar aici mereu apelez la forta sotului, care deja s-a specializat in spargerea lor. Si ne place chiar s-o mancam asa, simpla, razuita. Are o aroma fina si placuta, contine muuulte fibre (ceea ce este perfect pentru mine) si o pot folosi sa prepar lapte de cocos, dupa care pulpa o usuc, o macin si fac faina fara gluten pentru diferite produse de panificatie si patiserie.

Crema de cocos

Crema de cocos

Ingrediente Crema de cocos

Asadar, avem nevoie de:
-1 nuca de cocos
-75 gr. faina de migdale
-miere, dupa gust (eu am avut miere de menta)
– zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare Crema de cocos

Am scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa care am trecut la prepararea propriu-zisa a cremei: am pus in blender apa de cocos, nuca razuita, mierea si zeama de lamaie. Am mixat bine cca 1 min, apoi am adaugat si faina de migdale. Am mai mixat putin, cu ajutorul functiei „pulse”, doar cat sa se omogenizeze compozitia.
Crema este delicioasa, sanatoasa si se poate consuma imediat. Daca nu, se poate pastra in frigider intr-un recipient de sticla, inchis etans inca 2 zile. (eu am congelat-o si am putut s-o pastrez mai mult)

Tip: la final, se poate adauga si o aroma naturala: menta, vanilie, scortisoara, cardamom…ce va place.
Enjoy!

Crema de cocos

 

 

Tags:

14 Comments

  1. multumesc frumos, dragele mele!
    Liana, Lavi..v-am adaugat si eu si inca o data multumesc!
    Pahare, faina de migdale se poate obtine foarte usor prin macinarea migdalelor (sa fulgilor de migdale) cu ajutorul unei rasnite de cafea…..eu asa am facut faina!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: