Suc de ananas, rodie si catina

share on:
Suc de ananas, rodie si catina

Stiu ca sunteti nerabdatori sa vedeti reteta acestui minunat suc natural…dar pana atunci o sa va povestesc putin despre campania Castiga timp cu Philips, care se afla inca in plina desfasurare. In urma primei faze am primit spre testare exact ce mi-am dorit de mult timp: un pretios storcator de fructe  Philips HR 1855! Ca sa va spun cat de incantata sunt de el, va anunt de pe acum ca din partea mea, aparatul a primit nota 10 (eu i-as fi dat si mai mult…dar asta-i nota maxina, ce sa-i fac:))
Stiti mai demult ca piticul meu e maaare fan sucuri si smoothie naturale, asa ca el a fost cel mai fericit cand a a flat ca l-am castigat. Ca un facut, eu nu eram acasa atunci cand curierul a ajuns cu el…iar pana sa vin si eu, piticotul era deja cu el in brate si ma astepta nerabdator sa-l punem la treaba.
Surpriza si mai mare a fost sa vad ca el citise pe cutie ce „stie” sa faca noul nostru storcator, asa ca mi-a fost muuult mai usor sa-l utilizez:)) Modelul primit are un design ergonomic, foarte stabil pe masa (datorita ventuzelor de prindere), destul de mic cat sa nu ocupe mult spatiu pe masa (eu ma asteptasem sa fie mai voluminos), cu un motor de 700 W, menit sa stoarca si ultima picatura de suc! Dupa ce m-am lamurit cum se (de) monteaza  (in foarte putin timp, practic 1 minut, exact asa cum se stipuleaza pe cutie), l-am pus la prima proba: un suc din fructele pe care le aveam la indemana. Prima impresie deosebit de placuta a fost data de zgomotul emis de aparat..e mult mai silentios decat stiam eu de la alte storcatoare.

Apoi a fost forta cu care a stors sucul: practic, coaja fructelor a ramas aproape uscata, iar sucul a fost, evident, mai mult. Deci, inca o data, cei de la Philips au avut dreptate!
In al treilea rand, nu a fost nevoie sa tot opresc aparatul si sa-l curat mereu chiar cand mi-e lumea mai draga! In acest fel, am reusit sa extrag 2l suc fara sa demontez storcatorul…astfel, chiar am castigat timp! Ce sa va spun: sucul a fost magnific, toata familia a stat langa mine si l-am folosit cu totii pe rand (inclusiv baiatul) si s-au declarat mai mult decat multumiti! In ceea ce priveste demontarea si curatarea aparatului..ei bine, chiar ca a fost proba de viteza: nu ne-a luat mai mult de 2 minute cu totul (adica demontat, spalat sub jet de apa rece si montat la loc).

storcator de fructe1
storcator de fructe1

Repede sau nu?:)
De cand il am, sa stiti ca storcatorul n-a avut nicio zi „linistita”: l-am testat in fel si fel de combinatii (stoarce perfect tot ce prinde, inclusiv frunzele verzi, lucru pe l-am apreciat mai mult decat orice)

Insa…testul testelor a fost azi, cand l-am luat la scoala cu mine, si, impreuna cu dnul nutritionist cu care colaboram intr-un program special destinat alimentarii corecte si sanatoase, l-am testat si am preparat sucuri diferite pt. 2 clase de elevi! Pot sa spun ca niciodata parca n-am avut elevi mai cuminti si mai entuziasmati ca astazi! Toti m-au sustinut in aceasta campanie si s-au bucurat enorm atunci cand au aflat ca am castigat aparatul mult dorit. Drept recomensa, le-am preparat tuturor niste delicioase si sanatoase sucuri exact sub ochii lor…si nu pot sa va descriu cat de incantati au fost! Bauturile au fost preparate extrem de rapid, iar functia care imi permite sa prepar 2 l de suc dintr-o miscare s-a dovedit a fi mai mult decat minunata, ca sa nu mai spun de faptul ca merele, sfecla rosie, morcovii, rodiile, etc. le-am introdus intregi in palnia de alimentare, evitand astfel pierderea timpului cu taiatul lor. Intr-o ora am preparat suc pt. aprox. 60 de persoane si n-a fost nevoie sa curat coaja adunata decat de 3 ori.
Combinatiile preferate ale elevilor mei au fost cele de fructe, dar le-a placut foarte mult si sucul de varza si cel de patrunjel verde, ceea ce pt. ei a fost o surpriza placuta.
Un nou plus: neavand bucatarie la scoala, am avut ceva emotii in privinta posibilitatilor de curatare a aparatului si imi pregatisem pungi si folii protectoare, gandindu-ma sa-l iau acasa murdar si sa-l curat bine acolo. Insa n-a fost cazul…m-am descurcat foarte bine si l-am spalat, din nou rapid, sub jet de apa.

Suc de ananas, rodie si catina3
Suc de ananas, rodie si catina
Suc de ananas, rodie si catina3
Suc de ananas, rodie si catina

 

Ei bine, Philips rezista…si inca foarte bine! Datorita acestui aparat, am putut sa incep un proces de dezintoxicare cu ajutorul sucurilor de fructe si legume, pe care mi-l planificasem de mult. Pe langa asta si baietii mei beneficiaza de un tratament de rasfat zilnic!

Voi imi cunoasteti mai vechea pasiune pt. nutritie…asa ca nu ma pot abtine sa nu va spun si cateva cuvinte despre sucurile de fructe si legume si combinarea lor corecta pt. a obtine rezultate optime:

– sucurile de fructe si legume sunt adevarati purificatori ai organismului; totodata, introduc foarte foarte multe vitamine si minerale in organism
sucurile de fructe si legume se consuma proaspete ( se pot pastra totusi la frigider 2 ore in recipiente de sticla inchise ermetic)
-sucurile se dilueaza cu putina apa, altfel sunt prea concentrate
-sucurile nu se consuma cu mancare, in caz contrar apare disconfortul digestiv
-sucurile se beau cel mai bine la temperatura camerei, evitandu-se astfel o supraincarcare a procesului de digestie
-in cazul sucurilor preparate cu frunze verzi, este bine sa introducem intai frunzele in storcator, iar apoi radacinoasele si fructele, pt. a favoriza stoarcerea lor cat mai bine
-sucurile de fructe si legume trebuie  sa contina maximum 5 ingrediente, altfel, organismul nu le mai poate absorbi pe toate
– nu e bine sa combinam fructele oricum, ci tinand cont de cantitatea de zahar din acestea : exista fructe acre, acrisoare si dulci (nu se combina fructele de la extremitatile opuse ale acestei enumerari–de ex. acru cu dulce, datorita timpului diferit de fermentare ale acestora, lucru ce poate dauna digestiei)

Si acum reteta mea: Suc de ananas, rodie si catina

Ingrediente Suc de ananas, rodie si catina

Suc de ananas, rodie si catina
Suc de ananas, rodie si catina
Avem nevoie de:
-1 ananas
-1 rodie
– 1 bucatica de ghimbir curatat (cca 2 cm)
-50 gr. catina decongelata
– 1 mar

Mod de preparare Suc de ananas, rodie si catina

Se spala marul, rodia si ananasul.
Se taie ananasul rondele,iar rondelele pe sfert  (am facut asta, deoarece ananasul meu era foarte mare in diametru)
Se aseaza fructele in tuul de alimentare al aparatului: catina, ghimbirul, rodia intreaga si marul intreg (uitasem sa va povestesc de tubul de alimentare XL al storcatorului, ceea ce permite fructelor si legumelor de marine medie sa fie introduse intregi), se porneste aparatul, set storc rapid-rapid fructele, iar apoi se stoarce ananasul). Sucul obtinut in canita gradata primita odata cu storcatorul m-a ajutat sa torn tot sucul direct in pahare, fara sa pierd niciun strop din bautura delicioasa.L-am baut intr-o clipita! Multumim, Philips si Gustos.ro!
Suc de ananas, rodie si catina
Suc de ananas, rodie si catina

Enjoy!
In loc de final, va las cateva combinatii extraordinare de sucuri facute de mine cu acest storcator:

  1. Racoritor–2 mere, ½ lamaie, 1 castravete mic (sau ¼ castravete fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), 1 tija telina apoi (sau ¼ radacina telina)
  2. Racoritor—1 ananas, 1 portocala, 1 sfecla rosie medie
  3. Tonic, fresh–1 grapefruit, 1 ananas, 2 morcovi, 1 mar, 4-5 capsuni
  4. Racoritor–2 mere, 2 morcovi, 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm), ½ sfecla rosie, ½ lamaie
  5. Racoritor–Morcov, mere, macris, patrunjel, frunze de morcov
  6. Salata lichida– Rosii, ardei gras, castravete, telina, condimente (chilli, putina sare neiodata, piper)
  7. Tonic pt. frumusetea pielii—2 portocale, 1 castravete mic (sau ¼ castravete Fabio), 1 bucatica ghimbir curatat (cca 2 cm)
  8. Suc pt.detoxifiere—2 morcovi,2  mere,1  castravete, 1 dovlecel
  9. Suc pt.detoxifiere—mere, patrunjel, menta, lamaie, miere (optional), spanac
  10.  Suc pt.detoxifiere—mere, urzica (cateva frunze), papadie (cateva frunze), spanac, menta
  11. Suc pt. marirea aportului de calciu—mere, morcov, broccoli, patrunjel, lamaie, putina miere (optional)

… si alte sucuri, pt. care va dau reteta in postarile viitoare!

9 Comments

  1. Felicitari draga Adnia!!!Daca storcatorul a facut fata celor 2 clase de elevi,am siguranta ca va ramane mult timp alaturi de familia mea!!!:))Bafta in etapa a 2 a,meriti sa castigi!!!Pup cu drag!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: