Salata de conopida si broccoli

share on:
 Una din cele mai rapide si iubite salate la noi acasa este aceasta minunata salata de conopida si broccoli. Pe langa asta, se poate consuma si ca garnitura, sau chiar ca fel principal. Este foarte simpla si gustoasa, dar tocmai simplitatea aceasta a ei o face pur si simplu irezistibila! Daca sunteti prieteni cu aceste crucifere, nu ezitati sa le pregatiti si asa!

Salata de conopida si broccoli

 Ingrediente pentru salata de conopida si broccoli

  • -1 conopida medie
  • -1 buchet broccoli
  • -2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -sare, piper, dupa gust
  • -verdeturi uscate

Mod de preparare salata de con0pida si broccoli:

Se spala conopida si broccoli, se lasa 10 min. la inmuiat in apa sarata, apoi se desfac inflorescentele in buchetele mici si se aseaza in aparatul de gatit cu aburi. Se pune apa in orificiul special al aparatului si se seteaza steamerul pe 15 minute. Dupa aceea, se iau buchetelele de conopida si broccoli, se clatesc cu apa rece, se scurg bine si se aseaza intr-un bol. Intre timp, se prepara dressingul: uleiul, zeama de lamaie si condimentele se amesteca pana se obtine un sos, care se toarna peste legumele colorate. Se amesteca cu grija, dar ferm, astfal incat toate buchetelele sa fie aromate cu acest sos. Se serveste atat cald, cat si rece.
Pofta buna!

7 Comments

    1. Mirela, asa cum am spus si in postare, aceasta este una din salatele noastre preferate…n-o sa dai gres cu ea!

    1. Emiliana, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele…si mai mult ma bucura aprecierea ta! te imbratisez cu drag si te mai astept pe blog!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: