Remediu natural contra racelii

share on:

Remediu natural contra racelii

Brrrr..vine frigul! Și odată cu el vin și neplăcerile iernii (că trebuie să ținem cont și de așa ceva), așadar, ca să ne putem bucura din plin de zăpadă și aerul rece și curat (mai mult voi decât eu:)), trebuie să știm cum să le evităm, nu-i așa? Și cine se bucură de-o răceală căpătată pe nepusă masă? Mai mereu la schimbările de temperatură apar și aceste afecțiuni, aproape că ne-am obișnuit să trăim cu ele…dar nu mai trebuie să fie mereu așa. Cu toate că răceala ne dă de furcă, putem să fim pregătiți s-o combatem în mod natural cu  o variantă foarte simplă de preparare a unei băuturi gustoase și astringente, care sigur o va pune pe fugă. Asadar, iata un remediu natural contra racelii:

Reteta Remediu natural contra racelii

Remediu natural contra răcelii

Ingrediente pentru Remediu natural contra racelii :

 

  • 1 rădăcină mică de ghimbir (circa 2 degete)
  • 1 lingură merișoare proaspete sau congelate
  • 1 linguriță cuișoare
  • ½ linguriță pudră de scorțișoară
  • 1 praf anason stelat
  • Miere polifloră, după gust
  • 1 cană apă călduță (aproximativ 40 grade)

 

Mod de preparare Remediu natural contra racelii:

 

Se mixează în blender toate ingredientele, se filtrează si se consumă pe toată durata zilei, cu înghițituri mici. Este o băutură astringentă, dar foarte eficientă în tratarea răcelilor în orice stadiu, recomandată și copiilor.

 

Extrasfat:

          băutura se consumă la temperatura camerei, dar se poate prepara și o cantitate mai mare deodată și se păstrează la frigider, în recipiente de sticlă, închise etanș.

P.S. ideea acestui remediu am găsit-o la minunata Ligia Pop, pe care vă invit s-o vizitați…sigur veți găsi la ea multe alte idei sănătoase și utile.

 

 

12 Comments

  1. doamne ajuta! Sa fie de leac cui are nevoie. Am de gand sa o incerc si eu…sa vad de unde fac rost de radacina de ghimbir,,,nu am mai folosit pana acum. Multumim Dia!

    1. cu drag, nadia! radacina de ghimbir o cumpar din supermarketuri, cu siguranta o s-o gasesti si tu!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: