Aperitive pentru zile festive

share on:
Aperitive pentru zile festive

Am promis ca voi face o postare separata cu toate aperitivele festive pe care le-am creat de-a lungul timpului. Actualizez aceasta colectie de aperitive pentru zile festive ori de cate ori mai reusesc sa postez cate-o reteta ce se incadreaza in aceasta categorie. Pe mine ma ajuta mult atunci cand vreau sa creez ceva deosebit si sunt in pana de inspiratie.

Sper sa va incante si pe voi imaginile de mai jos, sa va inspire…si sa le dati si voi mai departe celor dragi voua! Asadar, va las cu aceste frumoase idei de aperitive pentru zile festive (sarbatori, evenimente speciale, onomastici, etc.) si sper sa va gasiti inspiratia in aceasta postare!

Mai jos aveti  aperitivele festive pregatite de mine de-a lungul timpului, atat in format foto, cat si, mai nou, video:

Aperitive pentru zile festive–colectie cu retete proprii

Pe langa retetele speciale prezentate in format foto, cu pasi pentru realizarea perfecta a fiecarei retete, am dezvoltat si un canal youtube. Aici postez regulat tot felul de retete speciale si vloguri utile in bucatarie. Asa se face ca acum aveti posibilitatea sa urmariti mai usor modul de realizare a aperitivelor calde si reci. Insa nu doar atat: incarc saptamanal retete pe care le pregatesc zilnic pentru familia mea. Gasiti acolo retete de sarbatoare, vegetariene, de post sau cu carne, panificatie si patiserie, delicatese, produse de cofetarie, etc.

Daca nu ma urmariti inca pe Youtube, va astept sa va abonati si sa va activati notificarile, apasand pe clopotelul din dreapta. Astfel, veti fi anuntati in timp real ori de cate ori incarc un material video. Iar asta se intampla destul de des!

Click pe cele mai noi si apreciate video-uri cu retete si platouri festive!

Click pe fiecare poza in parte pentru a ajunge la retete!

In aceasta sectiune veti gasi toate retetele mele speciale ce pot fi pregatite de voi la diferite ocazii festive (Craciun, Revelion, Paste, onomastici, reuniuni familiale, etc.) Retetele sunt simple si foarte usor de pregatit. Ingredientele sunt alese cu grija, cunoscute si nu sunt greu de gasit, majoritatea fiind produse locale. Modul de prezentare este deosebit, in ton cu caracterul lor festiv. Dar nu trebuie sa va ingrijorati: nu e nimic complicat, totul este foarte bine explicat. Fotografiile, pe pasi, vorbesc de la sine si va arata cum am obtinut aranjarea speciala si atractiva.

 

Decoruri comestibile – colectie video

In aceasta sectiune veti gasi modalitati de realizare a unor decoratiuni comestibile pentru platourile voastre festive. Sunt foarte simplu de realizat si nu e nevoie de indemanare speciala.

Click pe fiecare filmulet in parte pentru a vedea cat de usor si rapid se pot realiza aceste decoruri pentru aperitivele festive

Daca va place aceasta colectie video, nu ezitati sa-i dati like si sa va abonati la canalul culinar, pentru a fi la curent cu postarile mele culinare! Multumesc!

 

 

Aperitive (colectie de pe net–poze inspirationale; fara retete)

ca oricare dintre noi, mi-am salvat si eu intr-un folder in calculator cateva imagini cu moduri de prezentare a platourilor festive. Mie imi servesc ca inspiratie, asa ca vi le las si voua, mai jos. Sunt strict inspirationale, nu imi apartin, asa cum nu stiu nici retetele lor exacte.

72 Comments

    1. Garbriela, ce ma bucur ca-ti plac! le-am adunat in timp din acelasi motiv..ca sunt superbe si-mi servesc ca sursa de inspiratie, sper sa va inspire si pe voi!

      1. SUNT foarte frumoase da vreau sa te intreb aperitivul a forma de cosulet cu ruj in mijloc ce ai pus?

        1. multumesc pentru apreciere. Imi pare rau, dar nu stiu la ce te referi. Sper ca ai vazut ca ultimele imagini din aceasta postare nu-mi apartin si deci nu le cunosc reteta. daca totusi, nelamurirea ta este legata de una din retetele mele, trebuie sa dai click pe poza si vei ajunge la reteta.

  1. Exceptionale!!!!!! felicitari, dar……..avem retete pt. ele????? in principiu cam stiu despre ce este vorba dar totusi…………multumesc

    1. Emilia, asa cum am spus si in postare, nu le-am creat eu…doar mi-au placut si le-am postat ca sursa de inspiratie. Am si eu idee despre ce este vorba in fiecare si banuiesc retetele, dar nu m-as aventura sa le dau ca fiind exacte 🙂 Sper sa am destul timp in viitor sa le recreez si sa pot da si varianta mea!

  2. Am inteles, da.. scuze, n-am fost eu atenta, voi incerca si eu sa fac cate ceva.Multumesc pentru raspunsul promt, sunt foarte bucuroasa ca te-am descoperit. Multa sanatate si succes maxim iti doresc.

  3. Doamne ce mi au vazut ochii!!! Extraordinar! Ai cumva si detalii la fiecare poza in parte? Sunt unele care mi se par mai greu de facut.

    1. Mihaela, ma bucur ca iti plac! Dupa cum spuneam si in postare, acestea sunt poze luate de pe net, ce imi servesc ca inspiratie, dar nu am detalii. Pentru mine asta este si provocarea, sa le pot face fara sa stiu prea multe depre ele, e un fel de proba ca la Masterchef 🙂

  4. Felicitari din tot sufletul. Ai ce sa vezi si sa inveti.
    Inca o data felicitari si Sarbatori fericite!

  5. Draga Daria,

    Imi plac foarte mult aperitivdle festive publicTe pe data de 07.12.2013 unde sunt postate 4 imagini pri tre care zi o salata boeuf deosebita, numai ca nu ai si detaliile la retete cala celelalte minunate retete.
    As dori sa o publici daca este posibil ca este minunata.
    Mulțumesc.

    1. Draga Florentina,
      Dupa cum am spus si in postare, precum si in comentarii, aceste a sunt poze luate de pe internet, nu am cum sa dau retetele originale, de vreme ce nu le cunosc. Mai improvizez si eu cate ceva si public separat, fiecare aperitiv in parte, asa cum le prepar eu.

    1. Florica, in primul rand multumesc ca ai trecut pe la mine. In al doilea rand, acolo sunt postate muuulte aperitive, nu stiu exact la care te referi, cred ca iti imaginezi ca nu am cum sa imi dau cu parerea in mod detaliat pentru fiecare poza in parte (pentru ca doar atat as putea face–sa imi dau cu parerea). Si nu in ultimul rand, cred ca ai citit in postare si in comentariile de aici ca nu le-am preparat eu, ci sunt luate de pe internet, ca inspiratie, deci nu am retete exacte, doar banuielile mele personale…daca doresti retete exacte si detalii despre ce am reusit eu sa pregatesc pana acum, gasesti aperitivele mele in sectiunea speciala denumita chiar „aperitive” din meniu blogului. Mai exact, daca atingi cuvintele „retete culinare” se va deschide o lista cu categoriile retetelor mele…prima este chiar „Aperitive”

  6. Superbe!Bijuterii,jucarii,nici nu stiu cum sa le spun,aproape ca nu-ti mai vine sa le mananci!Am ras cu lacrimi cand am vazut pestisorii din lamaie!Gargaritele si gandaceii i-am mai vazut,n-au mai fost o surpriza dar tot imi plac.Ce imaginatie,ce rabdare trebuie sa aiba cine le-a facut!…Si,nu in ultimul rand,dragoste!E mare lucru sa pui suflet in ceea ce faci!Multumesc pentru idei,cu bine!

  7. Sunt foarte bucuroasa ca am gasit din nou aranjarea mezelurilor sub forma de fluture.De ziua mea m-am inspirat din aperitive,le-am facut cu mult drag si invitatii mei le-au apreciat; bineinteles le-am spus si de sursa mea de inspiratie.

  8. sunt superbe , cateva dintre ele le-am folosit si eu la masa de craciun, prietenii au fost foarte incantați, iti multumesc aici am gasit altele si mai interesante numai bune de probare alte noutati pentru masa de pasti

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: