Perisoare cu sos de dovlecei

share on:
Perisoare cu sos rosu-reteta la steamer

Cu mancarica asta de perisoare cu sos de dovlecei am reusit sa-l dau gata pe Sclifosila (a se citi baiatul meu), care e vesnic nemultumit si disperat cand vine vremea mesei…daca s-ar putea, el ar manca numai paste cu branza, quinoa si lasagna…dar ce sa-i faci?

Mami asta nu vrea sa inteleaga si pace: il pune sa manance supe, ciorbe, tot felul de mancaruri variate…si mai rau, salate si fructe proaspete zilnic! Ufff! daca la capitolul fructe si legume am mai dres busuiocul cat de cat…a mai ramas un hop: felul 2. Insa azi a fost si el fericit, ca in sfarsit am nimerit “mancarea buna”…nu mi-a venit sa cred ca mi-a cerut si supliment!

Aceasta reteta vine cu o imbratisare virtuala. Ideea aceasta este a Cristinei  si poarta denumirea de Provocarea  „Virtual hug”. Mai multe detalii despre provocare gasiti pe blogul sau. Desi eu sunt mai in urma cu toate, sper ca prima mea participare la aceasta provocare sa reflecte si imbratisarea mea care se indreapta spre Claudia , care tocmai s-a mutat in casuta noua si cred eu ca merita s-o vizitam cu totii!

 Perisoare cu sos de dovlecei-reteta la steamer

Perisoare cu sos de dovlecei

Ingrediente

Avem nevoie de:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 catel de usturoi
  • pudra de verdeturi uscate (busuioc, marar, cimbru, telina, patrunjel, etc)
  • 1 ou
  • 2 linguri gris (optional)
  • 2 ceapa mica alba
  • sare, piper, chilli dupa gust

Pentru sos:

  • 1 dovlecel mediu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura marar proaspat
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se spala, se taie cuburi si se introduce in vasul robotului de bucatarie. Se curata ceapa, se taie bucati si se adauga pieptului de pui. Se adauga si celelalte ingrediente pentru perisoare si se mixeaza bine totul pana se obtine o pasta foarte fina si omogenizata (1-2 minute)

2. Cu mainile umede se ia cate o portie mica din compozitia de mai sus, se formeaza bilute si se aseaza in recipentele aparatului de gatit cu aburi (2 nivele).

3. Se adauga apa in aparat si se seteaza pentru 25 minute. Se lasa perisoarele sa fiarba in aburi.

4. Se pregateste sosul de dovlecel: se curata dovlecelul, se taie cuburi si se aseaza in ultimul vas al aparatului de gatit cu aburi. Se pun la fiert in aburi 10 minute (chiar deasupra perisoarelor).

5. Dupa scurgerea celor 10 minute, se scoate dovlecelul si se aseaza intr-un bol. se adauga mararul spalat si taiat mai mare si cateii de usutroi curatati.

6. Se mixeaza totul cu mixerul de mana, se adauga si uleiul, condimentele si se omogenizeaza bine.

7. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aseaza pe un platou, se toarna sos de dovlecei si se servesc calde, decorate cu putina verdeata.

Pofta buna!

Extrasfat: daca nu aveti la indemana un steamer (vas de gatit cu aburi), atunci fierbeti perisoarele in apa cu sare, sau supa.

6 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: