Aparatele electrocasnice, ajutoarele mele de nadejde

share on:

In orice bucatarie este nevoie de cateva ustensile, aici suntem toti de acord. Unele sunt de baza si absolut necesare, altele, insa, nu. Iar lina de demarcatie intre absolut necesar si inutil este destul de firava si personala, zic eu. Fiecare stie cel mai bine ce este indispensabil pentru propria bucatarie si ce e lasat „pe linia a doua”. In functie de stilul de viata, necesitati, timp liber si cerintele familiale ne alegem si noi aparatura (daca e cazul) si ustensilele pe care le folosim. Din punctul meu de vedere, ele ne reprezinta cumva, vorbesc despre noi si alegerile noastre.  Pe mine una ma ajuta foarte mult aparattele electrocasnice din dotare, sunt ca o prelungire a mainilor mele, cum imi place mie sa le numesc. Bineinteles ca pot sa ma descurc si fara atatea „ajutoare”, dar mi-ar lua mult mai mult timp…iar voi stiti ca sunt mereu pe fuga si timpul meu de stat in bucatarie este extrem de limitat, ca si al vostru. Pentru ca am fost intrebata de cateva ori despre aceste aparate electrocasnice pe care eu le folosesc acasa si de ce, am ales sa fac aceasta postare pe care o aman de ceva vreme, tocmai din lipsa..de timp!

Asadar, fara a avea pretentia ca utilizez cele mai bune aparate si ustensile de bucatarie (nici pe departe, desi imi doresc sa ajung si la aceasta performanta, candva…macar sa le testez), o sa va arat in cele ce urmeaza ce anume si-a facut aparitia in mica mea bucatarie de lemn si va spun ca le exploatez pe absolut toate la maximum!Pozele utilizate sunt luate de pe internet, dar reflecta exact modelele pe care le folosesc.

Aparatele electrocasnice, ajutoarele mele de nadejde

1. 1 robot de bucatarie (nu fac reclama niciunei firme sau companii, daca la asta va ganditi) pe care l-am ales rapid dintr-un supermarket, in disperare de cauza, deoarece vechiul meu Bosch cedase subit si ireparabil. Si cum nu puteam sa-mi fac sucurile si smoothie-urile fara blender, mi-am cumparat un robot complet. Recunosc ca mi-as fi dorit sa gasesc unul la o putere de cel putin 1000W, ca sa pot face si preparate raw-vegane, dar ma descurc decent si cu cei 850 W pe care-i are Zassul meu in dotare (oare asa zicea si vulpea cand n-a ajuns la struguri? Hai ca glumesc, chiar ma descurc bine cu el)

ROBOT-DE-BUCATARIE-ZASS-ZFP04

2. 1 mixer vertical –de fapt, acesta este un mini-robot de bucatarie in toata regula, pe care-l folosesc atunci cand am de procesat cantitati mai mici de alimente, sau nu am nevoie de o putere mai mare…are 750 W.

Mixer vertical Philips HR 1372

3. Un storcator de fructe si legume, care ma ajuta sa prepar foarte repede sucuri naturale din fructe si legume, pe care le consumam foarte des. Stiu ca sistemul acesta de stoarcere prin centrifugare nu este cel mai recomandat, dar deocamdata nu am altceva la indemana. Cand ma fac mare, o sa-mi iau si eu unul cu sistem melcat (chiar cu 2 axe melcate, sic!) ca sa stoarca prin presare la rece si astfel sa pastreze maximum de nutrienti. Retete de sucuri si smoothie gasiti aici. 

storcator de fructe philips

4. O masina de paine –stiti ca noi nu cumparam painea, ci ne-o preparam singuri, in casa…si asta din diverse motive, pe care le voi explune in alta postare. Cert este ca masinuta aceasta este practic brutarul nostru de serviciu si nu numai! Sunt multe dati in care fac eu painea, fara ajutorul ei, dar asta se intampla mai rar…de cele mai multe ori, ea lucreaza noaptea, cand noi dormim. Asa se face ca dimineata avem painica proaspata si uneori, calda (depinde cum o programez). De asemenea, este foarte utila la framantatul aluaturilor si, dupa caz, dospitul lor. Retete de paine gasiti aici. 

masina de paine Kenwood

5. Un deshidrator–nu este el varf de gama, nici nu mi-am putut permite asa ceva, dar reusesc sa usuc in el tot ce prind, de la verdeturi frunzoase la radacinoase si fructe, asa ca toata vara si toamna are ce lucra! datorita faptului ca nu am mult spatiu in congelator, am ales varianta deshidratarii si astfel am vegeta naturala in permanenta, pudra de verdeturi si legume, fructe uscate si pudra de fructe, plante medicinale, etc. Mai multe despre deshidratare gasiti aici. 

deshidrator-fructe-si-legume-magitec-mt-7670~29572613

6. Un steamer, care si-a facut loc in bucatarie acum aproape un an si care de atunci nu prea are timp de odihna! Am ales sa-l cumpar in principal pentru a prepara legumele la abur (mai ales broccoli si conopida, pe care le consumam des), dar cu timpul am descoperit multe alte retete (le gasiti pe toate pe blog)

steamer Russel Hobbs

7. Un set de cutite de ceramica–poate parea o fita de moment, dar dupa multe studii si indelungi framantari, mi-am dat seama ca sunt chiar utile, deoarece nu oxideaza cruditatile si nu schimba structura chimica a vitaminelor, asa cum se intampla in cazul utilizarii celor de inox. Stiu, va veti intreba ce rost are asa ceva, deoarece oricum folosesc lamele din inox ale blenderului sau robotului de bucatarie. Asa este, dar…in acest mod evit dubla oxidare, deci nu este de mirare ca mi le-am dorit atat de mult si le folosesc aproape doar pe acestea!

set de cutite ceramica Pradel

Cam acestea ar fi ajutoarele mele de nadejde din casuta mea de lemn! Tu ce ustensile folosesti? Mi-ar placea sa ne impartasesti experientele tale si sa ne povestesti despre ajutoarele tale de nadejde in bucatarie!

10 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: