Salata de orez negru cu ciuperci

share on:

Daca pana acum n-ati folosit orezul negru in retetele voastre, nici nu va imaginati ce-ati pierdut! Cand am postat budinca de orez negru cu cocos am povestit mai pe larg despre „orezul interzis”, dar si despre beneficiile sale. Atunci am pregatit un desert cu orez negru, iar acum am venit cu o salata de orez negru cu ciuperci, foarte simpla si rapida (cu conditia ca orezul sa fi fost pus la hidratat din timp).

Daca va intrebati de ce  si cum se hidrateaza orezul (ca si toate celelalte cereale integrale si pseudocereale), gasiti informatii tot in postarea indicata mai sus, sau aici, unde am povestit despre hidratarea boabelor de quinoa. Mai multe nu spun, decat ca va invit sa incercati si voi salata asta si sa-mi spuneti ce impresie v-a lasat! Daca mai cautati alte retete de mancare cu orez negru, va las si reteta de ardei umpluti cu pui si orez negru.

Salata de orez negru cu ciuperci

Salata de orez negru cu ciuperci

Ingrediente Salata de orez negru cu ciuperci:

  • 150 grame orez negru
  • 3 ciuperci champignon mari
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 legatura marar proaspat
  • 75 grame boabe de porumb fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare Salata de orez negru cu ciuperci:

  1.  Orezul negru se spala foarte bine in 4-5 ape si se lasa la hidratat cca 8 ore intr-o cantitate dubla de apa cu 2-3 linguri zeama de lamaie (eu am lasat peste noapte)
  2. Se pune orezul la fiert in apa cu lamaie in care s-a hidratat si se fierbe pana se inmoaie.
  3. Dupa fierbere, se scurge orezul si se aseaza intr-un bol.
  4. Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri, pe lung.
  5. Se incinge o tigaie de fonta, se adauga uleiul si ciupercile. Se frig 3-4 minute, pana cand se inmoaie putin si capata o frumoasa culoare aurie.
  6. Se adauga si ciupercile in bol, peste orez.
  7. Se taie verdeturile marunt si se adauga in bol.
  8. Se mai scurge porumbul bine si se adauga si el la salata.
  9. Se amesteca totul bine si se potriveste de sare si piper.
  10. Se aseaza pe farfurii si se serveste imediat.

Pofta buna!

Reteta aceasta participa la provocarea Bucatar Curajos, initiata de Ama si gazduita de Gina (reteta sarata) si mine (reteta dulce).

Salata de orez negru cu ciuperci

 

Salata de orez negru cu ciuperci

 

Daca va place aceasta salata de orez negru cu ciuperci, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

18 Comments

  1. Cam în cât timp fierbe orezul negru astfel hidratat? Eu am încercat un risotto și a trebuit să fierb aproape 2 ceasuri la el (drept e că nu l-am hidratat în prealabil) și tot „al dente” a rămas.

    1. daca e hidratat minim 8 ore, fierbe mult mai repede…cred ca in 20 minute a fost gata! insa orezul negru are alta textura…nu devine pilaf, isi pastreaza o anumita consistenta 🙂

  2. Pingback: Parada sarata a lunii aprilie ,,Bucatar curajos”Pofta Buna! | Pofta Buna!
  3. Waw ce bine arata…imi ploua-n gura deja! O fac saptamana asta sigur si revin cu impresiile.Promit!

  4. Revin cu rezultatele… deci, am inmuiat orezul o zi si jumatate caci am avut mult de lucru si deloc timp de gatit. Am adaugat ceva apa apoi caci pusesem cam putina si l-am pus la fiert. A fiert in 20 de Minute. Nu am avut ciuperci proaspete si am folosit o doza cu champignons mici pe care le-am taiat in jumatate. Parca ar fi murate, au dat un gust foarte bun orezului.
    In rest am pus tot inafara boabelor de porumb, pe care nu le agreez. A FOST EXCEPTIONAL!!!!!!!
    Data viitoare (cam peste o saptamana) voi pune si putin mujdei de usturoi.
    Barbatul meu a strambat din nas la inceput. I-am dat un castronel mic, mic si cand a inceput sa manance nu s-a mai oprit, mi l-a dat GOL.
    Deci un calduros MULTUMESC pentru aceasta reteta! Aveam in casa orez negru, caci auzisem cat e de bun, dar nu stiam cum sa-l gatesc. Voi frunzari putin printre retetele tale dragi, care vor fi si ale mele de acum inainte.
    Cu mult drag Dorina

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: