Sirop de ghimbir

share on:
sirop de ghimbir

Va povesteam zilele trecute ca m-a prins si pe mine o gripa destul de agresiva, cu stari de ameteala si rau general, frisoane si febra..tot tacamul, ce mai! Si cum nu era de ajuns, aveam si enorm de multa treaba si nu-mi puteam permite sa stau in pat, desi numai la asta ma gandeam. Cred ca stiti si voi ce inseamna sa vrei sa  te ocupi de multe…si trebuie sa te ocupi de ele repede si bine, dar corpul nu te mai asculta. Ei bine, asta am patit eu si, cu toate medicamentele luate, nimic nu parea s-o convinga pe dna gripa sa plece de la mine! Asa ca si eu am schimbat foaia si am dat-o pe remedii naturiste, care recunosc ca m-au ajutat chiar mai mult decat suratele lor de la farmacie.

Stiind ca ghimbirul este imbatabil in astfel de situatii, am apelat cu incredere la el. Este un vasodilatator puternic, antioxidant redutabil, stimuleaza sistemul digestiv (recomandat si in curele de slabire), si, nu in ultimul rand, un bun antiviral si antifungic. De asemenea, este cel mai bun remediu natural pentru grea­ta si unul dintre cei mai de temut dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii. Pe de alta parte, inhiba inmultirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociata cu instalarea ulce­rului sau chiar a cancerului de stomac si colon.

Partea care se consuma de la ghimbir este rizomul, radacina, care are forma noduroasa şi culoarea deschisa. Ghimbirul se consuma atat in stare proaspătă, cat si murat, uscat, confiat, fulgi sau pulbere. In bucataria internationala, radacina de ghimbir este foarte utilizata intr-o gama larga de mancaruri, prajituri, ceaiuri, bauturi naturale, etc. Pe langa utilizarile culinare, ghimbirul mai apare utilizat si in cosmetica, avand rol de infrumusetare a pielii, unghiilor, parului si dintilor.

Cu toate acestea in minte, m-am apucat repede si mi-am preparat sirop de ghimbir, pe care mi l-am administrat ca medicament , cate  1 lingurita de 3-4 ori pe zi. Pe langa asta, in toate sucurile de fructe si legume pe care mi le-am pregatit in aceasta perioada, am adaugat si cate 2 lingurite de sirop. Luat asa simplu este extrem de iute, efectiv am simtit cum mi se desfunda nasul si gatul, iar plamanii mi se curata putin cate putin. Cred ca asta mi-a salvat si vocea, pentru ca eram in pericol de laringita totala. Una peste alta, am multe motive sa-i multumesc acestui sirop-minune si nu voi mai astepta sa mai racesc inca o data ca sa revin la el. Alaturi de catina, merisoare, etc., siropul de ghimbir se poate lua si preventiv. Asa, cu siguranta racelala va sta departe!

Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir

  • 200 grame ghimbir proaspat
  • 150 grame miere

Mod de preparare Sirop de ghimbir:

  1. Se spala ghimbirul foarte bine, nu e neaparata nevoie sa-l curatati de coaja.
  2. Se trece ghimbirul printr-un storcator de fructe (ideal ar fi cel cu ax melcat, dar e bun si cel cu centrifuga, cum am eu)
  3. Sucul obtinut se amesteca bine cu miere si se inchide ermetic intr-un recipient de sticla.
  4. Se lasa la macerat 1 saptamana, scuturandu-se din cand in cand.
  5. Se administreaza cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, Se pastreaza la rece.

Sirop de ghimbir

surse info: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/ghimbirul-arde-iute-kilogramele-7837756/

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ghimbir

Daca va place acest sirop de gimbir, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

17 Comments

  1. EU PUN SI LAMAIE ,CU TOT CU COAJA.. MIERE….IESE UN SIROP CONCENTRAT..SI MENTA.PROASPATA ..O CRENGUTA..PE CARE O SKIMMB IN FIECARE ZI..

  2. Este foarte bun si sănătos! Eu il prepar de cativa ani! Creste imunitatea si este de ajutor in multe boli!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: