Chifle cu suc de rosii si chimen

share on:
Chifle cu suc de rosii si chimen

Am mai spus in multe randuri, si cu siguranta ati vazut si voi in pagina mea de produse de panificatie, ca obisnuiesc sa le prepar in casa. Fac asta de mult timp si in mod constant si frecvent, astfel incat am ajuns sa ne lipsim cu totul de cele din comert. Si apoi, cum sa nu-ti placa mirosul de paine proaspata in casa, de chifle bune si calde, aromate exact asa cum vrei? Asta a fost si gandul meu cand am preparat aceste chifle cu suc de rosii si chimen, ce fac obiectul postarii de acum!

N-am vazut prin magazine asa ceva decat o singura data. Si oricat de bine ar fi aprovizionata brutaria din colt, cu siguranta nu are atatea sortimente la care ma pot gandi eu si cu ingredientele pe care le vreau eu :)). Nu sunt o pretentioasa, dar am preferat sa-mi fac eu acasa mica mea brutarie si sa schimb foarte des sortimentele de paine. Daca ajungeti sa preparati painea singuri in casa macar de cateva ori, va va prinde si pe voi microbul! Cei deja dependenti stiu despre ce vorbesc eu aici 🙂

Chifle cu suc de rosii si chimen

Chifle cu suc de rosii si chimen
Chifle cu suc de rosii si chimen

Ingrediente Chifle cu suc de rosii si chimen:

  • 350 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 75 ml suc de rosii
  • 700 grame faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri seminte de chimen

Mod de preparare Chifle cu suc de rosii si chimen:

  1. In cuva masinii de paine se aseaza toate ingredientele, exact in ordinea indicata de mine (intai lichidele, apoi solidele), cu exceptia chimenului
  2. Se seteaza masina pe programul “aluat/dough” (asta dureaza 1,5 ore). La primul semnal sonor al masinii se adauga chimenul.
  3. La al doilea  semnal sonor al masinii de paine, se scoate aluatul din cuva si se mai framanta putin pe masa infainata.
  4. Se imparte aluatul in portii egale (8 in cazul meu).
  5. Se formeaza bile de aluat (viitoarele chifle) si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (desi as fi vrut sa fie maro, pur si simplu n-am mai gasit una de calitate…deci am ramas la cea alba, desi nu-s pe deplin impacata)
  6. Se lasa chiflele la crescut in tava inca cca 30 minute.
  7. Se cresteaza chiflele si se introduc in cuptorul preincalzit.
  8. Se coc la foc mediu (180 grade) pana cand trec testul scobitorii.
  9. Se scot pe un gratar la racit, dupa care se pot consuma imediat.
  10. Se pastreaza in pungi de hartie, sau in cutii speciale din lemn.

Pofta buna! Extrasfat: Daca nu aveti la indemana o masina de paine , aluatul se poate framanta si cu mana, astfel: intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se face o gropita in mijlocul lor, se adauga ingredientele lichide  si se framanta cu grija, pana cand aluatul nu se lipeste de mana. Dupa acest procedeu, aluatul se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut (cuptorul nepornit poate fi un loc foarte bun)

chifle cu suc de rosii si chimen
Chifle cu suc de rosii si chimen
Chifle cu suc de rosii si chimen
Chifle cu suc de rosii si chimen

Daca va place reteta mea  Chifle cu suc de rosii si chimen, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

7 Comments

  1. Buna, ma tenteaza reteta ta, mai ales pentru micul dejun, dar am o mica nedumerire: la ingrediente nu apar trecute oualele. La primul pas sunt mentionate galbenusurile. Deci, unde, ce si cum? Intelegi tu….

    1. buna, Mihaela! reteta nu contine oua, dar cu gandul la o alta reteta facuta la masina de paine pe care o scriam in acelasi timp, am incurcat borcanele 🙂 Acum am rectificat ambele retete. Iti multumesc mult pentru observatie, mie mi-a scapat si cu siguranta ar fi incurcat cititorii. Te pup si te mai astept pe aici!

  2. imi place reteta, o voi incerca, insa cred ca voi exclude masina de paine! sper sa iasa la fel de reusite!

  3. Si eu ma voi lasa tentata de aceasta reteta. Abia astept sa o incerc doar ca o voi coace painea la cuptorul de la aragaz. Sper sa-mi iasa la fel de buna! Multumesc pt reteta!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: