Foi de lasagna cu spirulina

share on:

Despre pastele facute in casa n-are rost sa va mai povestesc, pentru ca stiti deja cat sunt de bune! Despre spirulina nici atat, deoarece sunt mai mult decat cunoscute, multi dintre noi luandu-le si ca supliment alimentar. Si pentru ca eu fac paste intr-o veselie (copilul imi cere mai mereu lasagna, cand simte el ca se poate alinta) il mai „santajez” si eu, spunandu-i ca i le fac doar colorate, daca vrea.

Realizand el ca e pe aproape de implinirea unui vis (a se citi lasagna lui adorata….chiar si cu patru feluri de branza), cred ca s-a gandit ca e in stare sa accepte orice propunere, doar-doar sa iasa in castig. Si ca sa fie, totusi, sigur de reusita, mi-a spus ca „verdele e culoarea lui preferata”, asa ca am …unda verde :))

Ba chiar a mers intr-acolo incat sa ma ajute la prepararea lor, el e  responsabilul cu invartitul manivelei la masina de taietei, dupa care e mandru de rezultat, invartindu-se ca titirezul prin bucatarie si zorindu-ma sa prepar odata lasagna aia, ca moare de foame!

In fine, ca sa scurtam povestea, acum va prezint doar aceste foi de lasagna cu spirulina, iar o idee pentru  modul de preparare pentru lasagna se poate  gasi aici (puteti inlocui pestele din reteta cu orice tip de carne doriti). Eu oricum nu cred ca voi uita vreodata expresia fericita de pe fetisoara lui cand isi tinea in maini trofeul (farfuria cu mancare), spunand:”Whaaahahaaaaaa, lasagna!!!!!!!!!!!!!!!” Cea mai mare bucata e a mea!!!!” Si, intr-adevar, asa si e…e in stare sa manance lasagna in orice moment al zilei. Garfield sa traiasca!!!!

Reteta Foi de lasagna cu spirulina

foi de lasagna si taietei cu spirulina
Foi de lasagna cu spirulina

 

Foi de lasagna cu spirulina

  • 2 oua
  • 1 lingurita spirulina praf (sau 3 pastile de spirulina zdrobite)
  • 50 grame tarate
  • 100-125 grame faina alba de grau (se pune cam 100 grame de faina pt. 1 ou, dar eu am adaugat si tarate)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  1. Se asaza ouale intr-un bol, se adauga spirulina, sarea si uleiul si se omogenizeaza totul cu ajutorul unui tel.
  2. Se adauga taratele si se incepe incorporarea fainii, putin cate putin.
  3. Dupa ce s-a adaugat toata faina, se framanta un aluat tare, care se lasa la odihnit cca 30 minute, sa se aseze glutenul.
  4. Dupa ce timpul s-a scurs, aluatul se mai framanta o data, dupa care se imparte in 4 bucati egale.
  5. Se aplatizeaza usor bucatile de aluat, se infaineaza bine, dupa care se trec prin masina de taietei, intre rolele de intins aluatul (de la cele mai groase, la cele mai subtiri). Daca nu aveti masina de intins aluatul, il puteti intinde foarte usor cu sucitorul, pe masa infainata bine.
  6. Se taie fasiile de aluat astfel obtinut, dupa marimea celor de lasagna (eu am avut cateva ca model, dar, de cele mai multe ori, le tai in functie de lungimea vasului in care prepar lasagna)
  7. Dupa obtinerea foilor, acestea fie se folosesc imediat (cum fac eu, de obicei), fie se lasa la uscat i aer liber si se impacheteaza in cutii de carton/ pungi de hartie si se folosesc cu alta ocazie. pentru ca mie mi-a mai ramas putin aluat, am mai preparat si cativa taietei, pe care i-am pus in supa.
  8. Pofta buna!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: