Inghetata de banane cu afine (sorbet)

share on:

Cu toate ca de cateva zile se tot anunta calduri mari in toata tara, la mine abia astazi a ajuns vara! Si daca a venit vara, nu puteam sa nu am inghetata pe masa. Si care inghetata este cel mai rapid de preparat? Cea de fructe congelate, evident!

Asadar, astazi am venit cu inghetata de banane cu afine, pe care am avut grija sa le am in congelator. Ce mi-a mai ramas de facut? Nimic mai simplu: sa le mixez repejor in blender si sa ma bucur de tratatie! Pentru mine este de mult clar ca inghetata asta nu numai ca e extrem de rapida si gustoasa, dar bate de departe toate inghetatele din comert, atat de atent amestecate cu diferite arome si prafuri.

Si despre culoare, ce sa mai spun? Este absolut naturala, fara niciun adjuvant chimic. La fel se intampla si cu savoarea naturala, neajutata in niciun fel de potentiatori de aroma, sau arome „identic naturale”. Si nu in ultimul rand, sa nu uitam ca n-am folosit decat doua ingrediente: fructele congelate! Asta o face perfecta pentru cei mici (amatori de inghetata multa, dupa cum se stie) care sunt astfel mult mai usor de convins sa consume fructe!

Gasiti si aici alte variante de sorbeturi sanatoase. Click pe poze pentru reteta!

Inghetata de banane cu afine

inghetata de banane cu afine 1

 

 

Inghetata de banane cu afine (sorbet)

  • 2 banane congelate
  • 1 ceasca afine
  • 1 lingurita indulcitor natural (optional

Mod de preparare Inghetata de banane cu afine:

  1. Se asaza bucatile de banana congelate in vasul robotului de bucatarie cu lama in S si se proceseaza 1 minut, pana cand se transforma totul intr-o inghetata fina.
  2. Se adauga afinele si din nou se mixeaza pana la omogenizare (aprox. 30 secunde)
  3. Daca e nevoie, se mai adauga si putin indulcitor natural si se mai mixeaza scurt 20 secunde (eu n-am mai simtit nevoia de a adauga indulcitor)
  4. Se transfera inghetata in cupe sau cornete si se consuma imediat. Daca doriti sa aveti o inghetata mai ferma, puteti introduce vasul cu inghetata in congelator pana in momentul servirii (lucru pe care eu nu l-am facut, din cauza nerabdarii:)).

Pofta buna!

Extrasfat: pentru arome mai intense, eventual si mai racoritoare, se poate adauga 1 picatura de ulei esential de menta in compozitie.

inghetata de banane cu afine 1

3 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: