Smoothie de piersici cu caise

share on:
Smoothie de piersici cu caise

A venit toamna la munte! Din pacate, vara asta nu prea a fost vara, n-am avut zile caniculare, iar ploile si-au spus cuvantul in fiecare zi! De acum, insa, chiar sa sfarsit…si pluteste un aer de toamna. E placut si molatec, dar soarele deja e slabit, se simte ca si-a cam pierdut din puteri. Nu pot decat sa constat asta cu o oarecare tristete, poate si pentru ca e primul an in care nu s-a simtit cu adevarat vara si ii voi duce lipsa pana la anul. Cu gandurile astea in minte si-n suflet incerc sa-mi incarc bateriile pentru noul an scolar ce ma asteapta si care ma va gasi mai melancolica si visatoare ca oricand. Dar si mai calma..pentru ca asa sunt eu: extrem de calma si „plutitoare” atunci cand sunt obosita. Da, vizes cu gandul la vara! Si toamna are bucuriile ei, e foarte adevarat, dar eu sunt iubitoare de soare si de caldura. Totusi, mai sunt cateva zile de vara in calendar…asa ca ne mai purtam putin ca greierasul din fabula lui La Fontaine si ne bucuram de vara! Ne asezam din nou pe sezlong, cu un smoothie delicios si foaaaarte usor de preparat, pregatit in mai putin de 5 minute si ultimele caise si piersici gustoase gasite la piata. Cand spun „ultimele” ma refer la cele cu adevarat gustoase!. Stiu ca vom mai gasi fructele acetsea (in special piersicile) pe piata pana tarziu, in toamna, dar nu vor mai avea acelasi gust si savoare, nu vor mai fi atat de zemoase si dulci. Nu stiu voi ce parere aveti, dar eu le cam ocolesc pe cele „fainoase”, seci si fara aroma, chiar si fara miros ce au inceput sa apara tot mai des in ultima vreme. Si pana sa cantam si noi „cri, cri, cri..toamna gri!”, celebram vara si inchinam acest pahar cu smoothie de piersici cu caise in cinstea ei, ca-i vom duce dorul!

Smoothie de piersici cu caise

Smoothie de piersici cu caise

Smoothie de piersici cu caise

Smoothie de vara din fructe de sezon, fara zahar

  • 2 piersici bine coapte
  • 4 caise bine coapte
  • 1 banana
  • 1 fir menta proaspata
  • 1 cana apa plata
  • Pentru decor:
  • 1 caisa taiata cubulete
  • menta proaspata
  1. Se spala bine fructele, se desfac in jumatate si se scot samburii.
  2. Se taie bucati si se aseaza in vasul blenderului, impreuna cu menta rupta in bucati, banana taiata rondele si apa plata.
  3. Se mixeaza totul cca 30 secunde, pana se obtine o bautura fina si cremoasa.
  4. Se toarna in pahare, se decoreaza cu caisa taiata cuburi si menta.
  5. Se serveste imediat.
  6. Pofta buna!

 

Extrasfat: pentru un efect mai racoritor, in cazul in care soarele e dogoritor la voi, mixati si cateva cuburi de gheata odata cu fructele. Smoothie de piersici cu caise

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: