Pizza pe blat de curcan

share on:
Pizza pe blat de curcan

Cred cu tarie ca nu exista om care sa nu consume cu placere pizza. Avand aceste ganduri in minte, dar mai ales manata de devoratorul de pizza de acasa, m-am gandit sa mai schimb meniul si sa-l atrag la masa cu..o pizza pe blat de curcan. Nu prea este el prieten cu carnea, asa ca am fost nevoita sa recurg la inventii de moment. Doar asta fac mai mereu!

Din fericire pentru mine, n-a zis „nu” si si-a infipt furculita in frumusetea de felie de pizza din fata lui. Si-a dat seama ca n-are de-a face cu blatul crocant si subtire cu care era el obisnuit, dar de dragul ketchup-ului de care nu se mai desparte in ultima vreme, a acceptat si varianta cu carne. Singurul aspect care l-a deranjat si la care nici n-a vrut sa se uite, cu toate rugamintile si explicatiile mele, a fost prezenta rondelelor de masline. Noroc ca pe astea am invatat sa le ascund in umpluturi, ca in aceste Margarete cu ciuperci si sos rosu (cu ciupercile e alta poveste, dar o dezbatem cu alta ocazie)

Pizza pe blat de curcan

Pizza pe blat de curcan

 

Ingrediente pentru aceasta Pizza pe blat de curcan

  • 2 bucati file din piept de curcan
  • 3-4 linguri ketchup
  • 75 grame mozzarella
  • 50 grame masline negre fara samburi
  • 2-3 fire busuioc verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare Pizza pe blat de curcan:

  1. Se spala carnea si se sterge cu servetelul de hartie.
  2. Se sareaza si se pipereaza carnea.
  3. Se unge o tava din sticla termorezistenta cu ulei, dupa care se aseaza bucatile de carne (ale mele au incaput perfect in tava, parca erau de-acolo :))
  4. Se ung bucatile de carne cu ketchup.
  5. Se presara mozzarella taiata rondele, masline rondele si busuioc verde rupt cu mana.
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace „pizza” la foc mediu (180 grade), pana se patrunde bine carnea, iar mozzarella se topeste frumos.
  7. Se scoate pizza din cuptor, se lasa 10 minute la racorit, dupa care se scoate pe farfurii si se serveste la masa decorata cu busuioc verde si alaturi de putin ketchup (dulce sau picant, la alegere)

Pofta buna!

Pizza pe blat de curcan preparare

 

2 Comments

  1. Ungeti pizza cu sos de rosii nu cu rahatul ala de ketchup. Se gasesc 199 de feluri de sos de rosii in comert si e mai ieftin si mai sanatos ca si ketchup-ul!

    1. va multumesc pentru observatie! daca ati fi avut curiozitatea sa dati click pe linkul atasat cuvantului „ketchup” ati fi vazut ca duce la o alta reteta..si anume aceea de ketchup preparat de mine, in casa, care este cat se poate de ok (in plus de asta, am spus de multe ori ca nu folosesc nici sos de rosii, nici ketchup cumparate, ci le pregatesc eu din timp)! va rog sa fiti mai atent data viitoare cand cititi postarile si mai ales, sa nu folositi un limbaj atat de plastic!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: