Aperitiv trandafiri din sunca

share on:
Aperitiv trandafiri din sunca

Una din bucuriile mele culinare este pregatirea de platouri colorate cu aperitive pentru diferite ocazii. Si tot aperitivele sunt printre cele mai cautate cand e sa alcatuim un meniu pentru petreceri, sarbatori, onomastici, etc.

Deoarece am trecut de mult de placerea de a pregati si manca omniprezentele aperitive deja intrate in clasicul unor astfel de evenimente (i.e. dobos din sunca si cascaval, rosii umplute cu vinete, etc.), mi-am indreptat atentia spre altceva, la fel de gustos, dar mai „altfel”.

Aceasta este si povestea acestui aperitiv trandafiri din sunca: am dat peste o poza pe internet, mi-am salvat-o si mi-am imaginat cam cum au fost creati acei trandafirasi care mi-au captata gandurile cateva zile, pana am gasit eu ardeii iuti verzi. I-am facut si eu..si vi i-am adus sa-i vedeti! Asa-i ca-i veti face si voi?

Aperitiv trandafiri din sunca

Aperitiv trandafiri din sunca

Ingrediente

  • 10 ardei iuti proaspeti (preferabil verzi, nu rosii)
  • sunca presata

Mod de preparare

  1. Ardeii iuti se spala si se sterg cu servetelul.
  2. Se taie cca 2/3 din lungimea ardeilor si se pastreaza partea cu codita (acestea vor deveni receptaculii trandafirilor  din sunca).
  3. Se scobeste cu atentie fiecare codita de ardei iute si se scot semintele (eu am folosit coada unei lingurite de ceai in acest scop)
  4. Se scutura cu grija toate semintele ramase si se trece la „franjurarea” ardeiului, prin miscari usoare de zig-zag, efectuate pe marginea ardeiului, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
  5. Acum urmeaza petalele trandafirilor: deoarece eu am avut foi foarte mari de sunca, am ales sa le decupez cu un decupator pentru fursecuri (daca aveti felii de sunca de dimensiuni mai mici, nu mai e nevoie sa le decupati).
  6. Se ia fiecare cerc din sunca si se pliaza usor in jumatate, apoi inca o data pe jumatate , astfel incat se va forma un con micut, care se infige in ardeii iuti pregatiti dinainte.
  7. Se rasfira usor petalele de sunca si trandafirii sunt gata!
  8. Se aseaza frumos pe un platou si sunt gata de prezentat pe masa, printre celelalte platouri cu aperitive speciale.

Pofta buna!

Aperitiv trandafiri din sunca

Extrasfat: pentru o varietate a culorilor, se pot face si trandafiri albi, utilizand foi fine din cascaval/branza topita, sau se pot face trandafiri degrade, alternand 2 foi de sunca de coloratii diferite sau fasiute de somon afumat.

De asemenea, coditele din ardei iute se pot umplu cu putina crema de branza, inainte de fixarea florii din sunca

Aperitiv trandafiri din sunca

Daca v-a placut reteta mea, va rog sa-mi lasati un comentariu pe blog si/sau s-o distribuiti pe canalele de socializare. Multumesc!

23 Comments

  1. Imi plac foarte mult retetele din blogul dumneavoastra. Pe langa faptul ca sant foarte bine prezentate sant si foarte sanatoase. Multe felicitari!!! Sant o fana a retetelor dumneavoastra.

  2. felicitari,sunt retete f.f.interesante,dar va rog la primele imagini cu aperitive as dori f.mult si retetele,multumesc mult.

    1. multumesc tare mult pentru aprecieri! nu stiu exact la care aperitive va doriti retetele, insa daca faceti referire la ceea ce cred eu, exista si cateva poze inspirationale la capitolul aperitivelor festive. Acolo am specificat clar ca nu am retetele acelea, deoarece sunt doar o colectie de poze adunate de pe net, in timp, si le-am postat doar ca idee. In schimb, am postat tot acolo toate aperitivele festive pe care le-am facut eu si care sunt diferite de cele gasite pe net.

  3. Foarte interesant acest aperitiv. Multumesc frumos pentru idee si explicatii! <3 .Sarbatori fericite!

  4. Superbi….
    Am făcut si ….i-am dat pe spate pe toți musafirii (bărbați si femei deopotrivă)
    ESTI GENIALA!Multumesc din suflet pt idee.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: