Rulouri de hering cu pesto de patrunjel

share on:
Rulouri de hering cu pesto de patrunjel retetele mele dragi

Rulouri de hering cu pesto de patrunjel

Preparatele din peste se numara printre preferatele mele si ale sotului. Copilul nici nu vrea sa le vada. In plus de asta, fuge cat il tin picioarele atunci cand aude cuvantul „peste” si se tine cu amandoua mainile de nas cand simte cel mai fin miros de peste in casa. Luand toate acestea in calcul, prepar doar peste proaspat, pe care de multe ori il tin in lapte in prealabil, sa-i mai scoata mirosul. Il gatesc cat mai simplu si rapid posibil si ii duc maincarea separat, in camera lui, atunci cand noi avem la masa peste. Incerc sa tin cont si de preferintele lui culinare, asa ca il las in pace, mai ales pentru ca am constatat ca el, de fapt, n-are o problema cu gustul de peste (pe care il consuma daca il ascund in mancarurile lui preferate, cum ar fi lasagna, ori chiftelute cu somon), ci doar cu cuvantul si conceptul de peste in sine. Lasandu-l cateodata in apele lui ii arat ca tin cont de ceea ce pentru el este important in acel moment, dar pana la urma m-am convins care e realitatea.

Intorcandu-ne la realitatea rulourilor de hering cu pesto de patrunjel de astazi, va spun ca am ales aceasta varianta de pregatire a pestelui din mai multe motive: in primul rand, pentru ca este gata marinat, deci nu necesita gatire (asta nu ia timp deloc), in al doilea rand, copilul nu simte nimic „periculos” prin preajma, iar in al treilea rand, un astfel de preparat prezentat pe post de aperitiv te scoate rapid din incurcatura, daca ai musafiri neanuntati sau pur si simplu nu mai stii ce sa mai pui pe platoul cu antreuri la un eveniment festiv.

Rulouri de hering cu pesto de patrunjel

Rulouri de hering cu pesto de patrunjel

Ingrediente pentru 4 Rulouri

  • 4 fileuri de hering
  • 50 grame seminte crude de floarea-soarelui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 catel usturoi
  • sare dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie mica
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura apa plata (optional)

Mod de preparare

  1. Se scurg fileurile de hering de saramura si ulei.
  2. Se aseaza fileurile de hering intr-o sita si se trec sub jet de apa, sa se mai spele putin saramura.
  3. Se lasa fileurile in sita la scurs 5 minute.
  4. Intre timp se prepara pesto de patrunjel: se macina semintele de floarea soarelui pana se obtine o pudra. Se adauga patrunjelul rupt in bucati, uleiul, catelul de usturoi si zeama de lamaie. Se mixeaza cateva secunde, pana se formeaza o pasta aromata. Se adauga sare si eventual putina apa, daca e prea groasa. Se mixeaza din nou cateva secunde pentru omogenizare.
  5. Fileurile de hering se sterg usor cu un prosop de hartie si se aseaza pe tocator cu pielea in joc.
  6. Se aseaza o lingurita pesto intr-un capat al fileului si se ruleaza fileul cu grija. Se prinde cu scobitori sa nu se desfaca.
  7. Se aseasa fileurile pe un platou si se presara cativa fulgi de chili (optional) .
  8. Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se servesc imediat.

Pofta buna!

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: