Salata Caprese Finger Food

share on:
Salata Caprese Finger Food

Salata Caprese este un simbol al aromelor mediteraneene, cel mai adesea asociata cu Italia. Se spune chiar ca aceasta a fost creata de un bucatar patriot care incerca sa-si exprime dragostea fata de tara sa in toate creatiile sale culinare. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial acest lucru a devenit si mai evident in farfuriile sale. Aceasta salata s-a nascut in insula Capri si a imprumutat culorile din steagul Italiei (rosu, verde si alb). Se serveste ca aperitiv, nu ca garnitura, iar secretul sta in prospetimea ingredientelor si calitatea lor. Salata Caprese este foarte simpla si se pregateste prin alternarea feliilor de rosii proaspete cu felii de mozzarella. Se asezoneaza cu ulei de masline, busuioc si oregano. Unele variante includ si usturoi tocat marunt, patrunjel tocat si otet balsamic sau sos italian.

Eu am ales sa prepar o Salata Caprese Finger Food in care am inlocuit otetul balsamic (pe care nu-l aveam in casa) cu pasta de tamarind diluata, foarte utilizata in preparatele asiatice. Are un gust acrisor, citric si are o culoare aproape neagra, foarte asemanatoare cu cea a otetului balsamic.

Salata Caprese Finger Food

Salata Caprese Finger Food

Ingrediente

  • 12 rosii cherry diferite culori
  • 1 cutie mozzarella mini
  • frunze de busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita tamarind
  • betisoare pentru cocktail

Mod de preparare

  1. Rosiile cherry se spala si se sterg cu servetelul.
  2. Se spala frunzele de busuioc si se usuca si ele cu servetelul.
  3. Se taie rosiile cherry in jumatati, pe lat.
  4. Pe betisoarele de cocktail se infig alternativ frunze de busuioc, jumatati de rosii si cate un bulgaras de mozzarella
  5. Separat se pot pregati si cateva barcute cu slata caprese, astfel: pe cate o frunza de busuioc verde intoarsa se aseaza cate un bulgaras de mozzarella si cate 1 jumatate de rosie.
  6. Se stropeste salata cu ulei de masline extravirgin si putin tamarind, dupa care se aranjeaza pe platou.
  7. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Salata Caprese Finger Food

 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: