Supa crema de pastarnac

share on:
Supa crema de pastarnac

Am observat in ultima vreme ca la noi acasa se prefera tot mai mult supele crema. Sunt foarte usor de facut, asigura consumul unei o cantitati mai mari de legume (parerea mea), sunt hranitoare si foarte rapid absorbite de organism. Pana acum am incercat supe crema din mai toate legumele cunoscute si nu stiu care imi place cel mai mult. Toate sunt extraordinare, aromate si foarte placute. Am ales astazi supa crema de pastarnac tocmai pentru ca acum ceva vreme am descoperit cat de bun este simplul piure de pastarnac (daca sunteti curiosi cum l-a pregatit, sa stiti ca exact la fel cu piureul de telina, doar ca am inlocuit albiturile). Foarte aromat si fin, piureul de pastarnac ne-a cucerit de la prima inghititura (n-ar fi trebuit, totusi, sa fie o surpriza, avand in vedere ca eu obisnuiesc sa mananc si pastarnacul crud, dat pe razatoare, sub forma de salata, alaturi de morcov ras). Acum, supa crema de pastranac se numara printre momentele noastre de rasfat si v-o recomandam si voua cu caldura!

Supa crema de pastarnac


Supa crema de pastarnac

Ingrediente pentru 4 portii Supa crema de pastarnac:

  • 1 radacina mare pastarnac
  • 1/2 radacina medie telina
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei gras galben
  • 1 cub unt
  • sare, piper alb dupa gust
  • 2,5 l apa plata

Pentru decor:

Mod de preparare Supa crema de pastarnac:

  1. Se spala legumele, se taie bucati si se pun la fiert, impreuna cu apa plata prevazuta in reteta.
  2. Se fierbe totul pana cand legumele se inmoaie foarte bine (5 minute in oala sub presiune, din momentul in care se incepe fierberea)
  3. Se lasa 5 min. sa se racoreasca, dupa care se paseaza legumele, impreuna cu apa lor (fie in blenderul mare, fie direct in oala, cu ajutorul blenderului de mana)
  4. Se adauga si cubul de unt si se omogenizeaza
  5. Se potriveste de sare si piper.
  6. Se toarna supa in boluri si se decoreaza cu firisoare de pasta de tamarind (sau reductie de otet balsamic) pentru aciditate si cateva frunze si flori de cimbrisor uscate.
  7. Supa de pastarnac se serveste imediat, calda, cu crutoane.

Pofta buna!

Supa crema de pastarnac

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: