Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

share on:
Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

N-am incercat pana acum carnea de oaie, dar pe principiul „incercarea moarte n-are” mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa pregatesc muschiul de oaie care tocmai imi ajunses in frigider. Era destul de usurel, asa ca l-am cantarit, sa ma asigur ca am dreptate: 300 grame! Ei, hai ca 300 de grame de muschi de oaie, impartit pe din doua, frateste, nu e mult deloc. O sa pot manca 150 grame carne de oaie, mai ales ca nu are niciun gram de grasime (m-am asigurat si asta). Ei bine, cum statea el, muschiuletul, in fata mea, multe idei nu mi-au trecut prin cap…inspiratia ma parasise cu totul, asa ca singura varianta la indemana atunci a fost sa iau ciocanul de snitele si sa bat bine carnea. Ce-a urmat vedeti in reteta de mai jos!

In privinta plating-ului, nu va speriati, se face extrem de usor: taiati rulada obtinuta cu o taietura oblica, aseza bucatile obtinute in picioare si deja aveti un aranjament special! ii mai adaugati rulouri facute din fasii de dovlecel oparite/pregatite la grill/fierte in aburi, buchetele de broccoli si rondele de ridichi…si cam gata! Uitasem: si cativa stropi de sos, ce vreti voi! hai ca v-am dat o idee pentru masa festiva, nu-i asa?

Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

Ingrediente pentru 2 portii Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet:

  • 1 muschi oaie (300 grame)
  • 1/2 lingurita mustar (al meu, fiind facut in casa, este foarte iute–daca doriti puteti folosi mai mult)
  • 50 grame mozzarella
  • 75 grame pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet:

  1. Se curata muschiul de oaie de eventualele pielite albe.
  2. Se spala muschiul de oaie sub jet de apa rece, dupa care se usuca prin tapotare cu un servetel.
  3. Se fragezeste carnea cu un ciocan pentru snitele.
  4. Se taie muschiul de oaie in doua bucati egale, dupa care se sareaza si se pipereaza.
  5. Se taie mozzarella in bastonase subtiri si se aseaza peste carne.
  6. Se ruleaza strans cele 2 bucati de carne si se prind cu scobitori, sau se leaga cu sfoara (eu am preferat varianta a doua)
  7. Se imbraca cele doua mici rulouri in mustar, dupa care se dau prin pesmet, sa aiba o crusta groasa.
  8. Se aseaza rulourile din muschi de oaie in crusta cu mozzarella intr-o tava de sticla termorezistenta, in care s-a turnat uleiul si 50 ml apa plata.
  9. Se pune capacul si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
  10. Se coc rulourile la foc mediu (185-195 grade) pana se rumenesc usor (din cand in cand se mai stropesc cu sosul din tava, sa nu devina prea uscata crusta).
  11. Se lasa 5 minute la racorit si se scot scobitorile (sau sfoara) cu grija, sa nu se deranjeze prea mult crusta de pesmet (eventual se mai presara putin pesmet peste rulouri)
  12. Se portioneaza rulourile si se servesc calde, alaturi de sosul din tava si legume pregatite la abur (in cazul meu broccoli si dovlecei). Decorul meu mai contine tamarind si ridichi proaspete.

Pofta buna!

Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet

 

Daca va place aceasta retea Muschi de oaie in crusta de mustar si pesmet, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

3 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: