Smoothie exotic

share on:
Smoothie exotic

Bauturile naturale de fructe tip smoothie sunt deja mai mult decat cunoscute. Si ne plac tuturor, nu-i asa? Ba mai mult, bauturile tip smoothie sunt foarte sanatoase, deoarece asigura ingestia vitaminelor, mineralelor si fibrelor din fructe. In ceea ce ma priveste, smoothie inseamna nu doar doza zilnica de vitamine, ci insasi reteta sanatatii la pahar. Cum sunt mereu pe fuga, mi-e uneori greu sa consum fructele in starea lor naturala. Insa daca le prepar asa, sub forma de smoothie, le pot lua cu mine peste tot: in masina, la scoala, in parc (mai rar ajung eu pe acolo :), etc.

Categoric, nu pot afirma ca sucurile si smoothie naturale ar avea niste retete complicate (de fapt, nici nu sunt retete propriu-zise, ci mai mult posibilitati combinatorii, idei si sugestii de sanatate la pahar). Imi place sa consum cat mai mult, atat eu cat si familia mea. Si sa va mai spun un secret: asa am posibilitatea sa ii mai „ascund” baiatului cate un fruct/ ingredient dupa care nu se da in vant.

Si pentru ca de data aceasta nu am avut eu foarte multa inspiratie (nici timp, ce-i drept), am gasit la Adela ideea cocktailului exotic. L-am incercat, mi-a placut foarte mult (nici nu avea ce sa fie neplacut, ca sa fim corecti) si m-am decis sa-l trimit si la Provocarea secreta, gazduita luna aceasta de  Cerasela. Eu zic ca trebuie sa-l incercati si voi!

De asemenea, zic eu ca ar fi bine sa stim cu totii cum sa consumam corect bauturile de orice tip (in special cele non-alcoolice), care sunt considerate cele  9 sucuri cu puteri vindecatoare si de cate ingrediente avem nevoie pentru a prepara un suc natural/smoothie, astfel incat sa fie asimilat foarte bine (un intreg ebook cu aceste informatii, precum si posibilitati combinatorii).

Smoothie exotic

Smoothie exotic

Ingrediente pentru acest Smoothie exotic:

  • 1/2 portocala
  • 1/2 grapefruit
  • 1 banana
  • 1 kiwi
  • 50 ml apa plata

Mod de preparare Smoothie exotic:

  1. Se curata portocala si grapefruit-ul.
  2. Se desfac feliute si se aseaza in blender, impreuna cu kiwi curatat de coaja si taiat felii, banana feliata si apa.
  3. Se mixeaza totul 30 secunde la viteza maxima pana se obtine o bautura cremoasa si fina.
  4. Se toarna in pahare, se decoreaza dupa plac si se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca va place acest smoothie exotic, va invit sa il votati cu 5 stelute in chenarul de mai jos, sa-mi lasati un comentariu pe blog sau sa distribuiti reteta pe retelele de socializare. Multumesc!

Tags:

5 Comments

  1. O idee excelenta acest smothie cu care ma voi rasfata maine dimineata .Multumesc !

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: