bauturi

Smoothie de portocale, catina si zmeura

Smoothie de portocale, catina si zmeura

In ultima vreme imi incep diminetile cu cate un smoothie de portocale, catina si zmeura. E o bautura simpla, naturala, plina de vitamine si nutrienti, menita sa ma puna repede pe picioare si sa ma tina la distanta de racelile sezoniere. Mentionez racelile sezoniere in mod special deoarece sunt extrem de prinsa in tot felul de activitati, am o perioada foarte incarcata, iar sistemul meu imunitar risca sa „lase garda jos”. Doza de catina pe care o iau dimineata intr-un pahar de smoothie este exact ce aveam nevoie! In plus de asta, zmeura, plina de antioxidanti, reprezinta una din marile mele iubiri in materie de fructe, o bucurie sa ma intalnesc cu ea sub orice forma. Iar despre portocale nu are rost sa mai povestim, toata lumea le cunoaste si le recunoaste beneficiile, nu-i asa?

Smoothie de portocale, catina si zmeura

Smoothie de portocale, catina si zmeura

Ingrediente pentru 4 portii Smoothie de portocale, catina si zmeura:

  • 2 portocale
  • 75 grame catina congelata
  • 75 grame zmeura congelata
  • 300 ml apa plata
  • indulcitor natural dupa gust (optional)

Mod de preparare Smoothie de portocale, catina si zmeura:

  1. Se decojesc portocalele, iar feliutele se desfac si se aseaza in blender.
  2. Se adauga catina si zmeura congelate, apa si indulcitorul ales (eu am pus extrem de putin sirop de curmale, deoarece am preferat sa simt gustul fructelor si nici nu mi-am dorit sa fie prea dulce)
  3. Se mixeaza totul la viteza mare (1 min.), pana se obtine o bautura cremoasa.
  4. Se toarna in pahare, se decoreaza (optional–eu am sarit acest pas) si se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca va place acest smoothie de portocale, catina si zmeura nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. giorgian giogia spune:

    Supet rețetă, o pot primi pe mail?

    1. sigur, Giorgia! sub poza de prezentare a ficarei retete ai trei butoane, ultimul fiind acela de email. Apasa acea iconita si iti vei putea trimite reteta dorita pe mail (celelalte 2 iconite sunt pentru printare directa sau salvare in document pdf). De asemenea, te poti abona la blogul meu, intrducans adresa ta de mail in casuta din bara din dreapta, lateral, unde scrie „fii la curent cu noutatile mele”. In acest mod, vei primi pe mail tot ce public de acum inainte. Multumesc si daca te mai pot ajuta cu ceva,o voi face cu mare drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.