Budinca de tapioca si banane

share on:
budinca de tapioca si banane1

In urma discutiilor purtate pe facebook si nu numai, am constatat ca problema alimentatiei celor mici, in principal, este destul de spinoasa. Ca orice mama care are acasa un pitic mofturos si nemultumit de mancare, am cautat si caut in permanenta solutii care sa-l satisfaca, dar sa ma multumeasca si pe mine, astfel incat alimentatia lui sa fie cat mai echilibrata si valoroasa din punct de vedere nutritional. Si deoarece imi doresc ca acest blog sa functioneze ca un ajutor pentru toti si totodata un schimb de experienta, m-am decis sa demarez un proiect: timp de 2 saptamani voi posta in fiecare zi cate o idee de mic dejun potrivit piticilor (si nu numai), unde va astept si pe voi cu pareri, comentarii, variante si experientele pe care le aveti voi acasa cu cei mici.

In privinta aceste simple retete de budinca  de tapioca si banane, va spun de la inceput ca eu am folosit pudra de tapioca, nu perle, care sunt ult mai cunoscute. Pudra de tapioca nu contine gluten, deci poate fi utilizata in prepararea sosurilor, produselor de panificatie, budincilor, etc. destinate persoanelor cu intoleranta la gluten, precum si tuturor celor ce doresc sa reduca din cantitatea de gluten folosita.

Budinca de tapioca si banane

Budinca de tapioca si banane

Ingrediente pentru 2 portii Budinca de tapioca si banane:

  • 250 ml lapte(se poate folosi si lapte vegetal)
  • 25 grame tapioca pudra
  • indulcitorul preferat (eu am folosit sirop de artar) dupa gust
  • 2 banane foarte bine coapte

Mod de preparare Budinca de tapioca si banane:

  1. Se infierbanta laptele si se adauga siropul de artar (sau indulcitorul ales).
  2. Se adauga pudra de tapioca in ploaie, dupa care se amesteca usor cu telul, cat inca este pe foc.
  3. Se fierbe la foc mic si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci(va avea o consistenta mucilaginoasa, dar compacta)
  4. Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei (se mai amesteca din cand in cand, sa nu prinda crusta)
  5. Se decojesc bananele si se aseaza in robotul de bucatarie.
  6. Se adauga budinca de tapioca de mai sus si se mixeaza totul foarte bine (1 minut), pana se obtine o compozitie fina si aromata.
  7. Se verifica daca mai este nevoie de indulcitor (daca mai e nevoie, se mai mixeaza cateva secunde pentru omogenizare)
  8. Budinca de tapioca si banane astfel obtinuta se toarna in cupe si se serveste imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii, dar nu mai mult de 2 ore.

Pofta buna!

Extrasfat:- aceasta budinca este recomandata copiilor peste 8 luni (banana dupa 6 luni, iar tapioca dupa 8 luni)

-daca utilizati mai putina faina de tapoica, sau daca alegeti sa mixati budinca aceasta cu alte fructe mai zemoase, veti obtine o bautura cremoasa, tip smoothie

Daca va place aceasta Budinca de tapioca si banane, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

5 Comments

    1. Eu stiu ca e acelasi lucru. Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a acesteia. Ea se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime. Tapioca se foloseste la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor, ca agent de ingrosare.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: