Salata cu oua de prepelita colorate natural

share on:
Salata cu oua de prepelita colorate natural

Nu se poate concepe sarbatoare de Paste pe la noi fara sa avem oua colorate! este o mare bucurie pentru copii sa ajute la incondeierea sau vopsirea oualor de Paste, sa se invarta prin bucatarie in cautarea unei bucati de cozonac proaspat scos din cuptor, sau pur si simplu sa asiste la pregatirile specifice. Cam acesta este tabloul nostru in fiecare an.

Imi aduc aminte ca anul trecut am vazut pe net cateva poze cu un tutorial ce explica in imagini cum se coloreaza ouale gata fierte pentru oua umplute. Acolo era folosit colorant artificial, asa ca anul acesta am cautat solutii naturale. Asa s-a nascut salata cu oua de prepelita colorate natural pe care o vedeti acum: ca o varianta mai buna, zic eu, a acelor oua ce nu mi-au dat pace un an intreg. Daca va hortarati sa incercati si voi salata asta, nu uitati sa-mi dati de stire. Paste Fericit!

Salata cu oua de prepelita colorate natural

Salata cu oua de prepelita colorate natural

Ingrediente pentru 4 portii Salata cu oua de prepelita colorate natural:

  • 16 oua prepelita
  • 1 salata verde medie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura ridichi rosii
  • cateva frunze de ridichi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2-3 fire leurda
  • sare, piper dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru colorarea oualor:

  • 1 lingurita turmeric
  • frunze de ceapa rosie

Mod de preparare Salata cu oua de prepelita colorate natural:

  1. Se fierb ouale de prepelita in apa cu sare, la foc mic (eu le-am lasat cca 7 min. la foc foarte mic)
  2. Se racesc imediat ouale in apa rece, sa se decojeasca usor si frumos.
  3. Se decojesc cu grija ouale de prepelita si se lasa deoparte.
  4. Separat, se fierb foile de ceapa (eu am pus foile de la 2 cepe medii) in apa cu sare. Se scot foile si se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei.
  5. Jumatate din ouale decojite se scufunda in apa rosie colorata cu foi de ceapa.
  6. Separat, intr-un alt bol se amesteca apa plata (1 ceasca apa) cu turmeric; in aceasta apa galbena se scufunda restul de oua de prepelita decojite. (daca e prea putina apa, se mai completeaza, astfel incat ouale sa fie complet acoperite).
  7. Se lasa ouale la colorat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte), dupa care se scurg , se clatesc sub jet de apa (optional), se sterg cu servetelul de hartie si se taie jumatati, dupa care se pun deoparte.
  8. Se spala verdeturile si se usuca prin tapotare cu servetelul.
  9. Se rup verdeturile cu mana si se aseaza in bol.
  10. Ceapa verde se curata si se taie rondele, dupa care se adauga in bol, peste celelalte verdeturi.
  11. Ridichea rosie se spala si se taia rondele, iar daca rondelele sunt prea mari, pe jumatati sau sferturi. se adauga in bol.
  12. Se condimenteaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.
  13. Se amesteca usor salata, se repartizeaza pe farfrii si se adauga jumatatile de oua de prepeila pregatite ca mai sus.
  14. Salata cu oua de prepelita colorate natural se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca va place aceasta salata cu oua de prepelita colorate natural, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

3 Comments

  1. Minunata!Arata superb si e gustoasa si sanatoasa.Oale se pot colora (foarte frumos) cu sfecla rosie.Osfecla cruda,cat pumnul,data pe razatoarea mica sifiarta cu apa,putina sare,putin otet si zahar.Se fierbe 10-15 min.Se raceste,se strecoara si se pun in ea oale cateva ore sau pana a doua zi.Eu am facut asta cu oua de gaina.Au iesit un mov superb.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: