Balul de la Castel 2015

share on:
Balul de la castel

Ediția a IV-a a Balului de La Castel RĂSoARE pe 19 iunie!

În urmă cu 3 ani, Fundația Bethany invita pentru prima dată ieșenii la Balul de La Castel, evenimentul care își propunea atunci să mobilizeze comunitatea, într-o manieră cât se poate de elegantă, alături de o problemă extrem de gravă a județului Iași: lipsa de servicii specializate pentru copiii cu dizabilități. Mai exact, din aprox. 3000 de persoane cu dizabilități care trăiesc în județul Iași, doar o treime beneficiază de servicii profesioniste de recuperare, conform statisticilor DGASPC Iași.

Evenimentul s-a bucurat de succes încă de la prima ediție când, cu banii obținuți atât în urma Balului cât și prin alte campanii, organizația a amenajat și a dotat Centrul de recuperare unde, din octombrie 2012, de când s-a deschis, au fost ajutați peste 60 de copii cu nevoi speciale.

balul de la castel editii anterioare

Balul de La Castel a devenit, astfel, evenimentul filantropic mult așteptat în fiecare an care își propune, cu fiecare ediție, să creeze un cadru deosebit în care ieșenii își pot manifesta cu eleganță generozitatea și grija pentru copiii cu dizabilități.

An de an, evenimentul adoptă tematici și forme noi, propunând invitaților experiențe și trăiri inedite. Prin tematica aleasă să reprezinte această a IV-a ediție – SOLSTITIUM – Fundația Bethany alături de Hotel Restaurant La Castel, Agenția Aquavita și Rodotex, partenerii principali în eveniment, vă propun o celebrare a tradiției noastre și a naturii frumos gătite pentru vară, prin cânturi vesele, lumină solară, flori de sânziene și artă în cel mai pur sens.

Plasat temporal pe data de 19 iunie 2015, Balul de La Castel deschide perioada cea mai încărcată de simbolistică și semnificații la nivel senzorial din întregul an 2015: perioada care începe cu momentul solstițiului de vară – 21 iunie – și se încheie cu sărbătoarea de Sânziene – 24 iunie. Aceste semnificații și simboluri sunt transpuse în obiceiuri și tradiții românești, pe care ne dorim să le aducem în prezent printr-o nouă ediție spectaculoasă, plină de lumină și culoare.

Denumirea de solstiţiu provine din latinescul solstitium, format din sol (soare) şi stitium, de la verbul sistere (a se opri, a rămâne constant; v. a sista).

Solstițiul de vară împarte anul în două, marcând maximul puterii soarelui. Este considerat un punct de răscruce, un moment de schimbare a anului, o zi specială înscrisă sub semnul focului, simbolul soarelui.

Invitații Balului de La Castel se vor putea bucura de un recital inedit oferit de soprana Felicia Filip, din repertoriul Mariei Tănase. Tot în acord cu tema evenimentului, Adrian Naidin, unul dintre cei mai importanți violonceliști români, va readuce în atenția invitaților doina populară autentică, iar Concertino Band, finaliștii emisiunii „Românii au talent”, vor oferi un moment artistic la acordeon de excepție. Artiști locali, dar nu numai, consacrați prin talentul lor, vor fi prezenți cu momente de dans, muzică și alte suprize.

imaginea Balului de la Castel 2015

Și în acest an, licitația caritabilă va fi momentul culminant al serii. Invitații vor avea ocazia să-și completeze colecțiile personale cu obiecte și lucrări neprețuite: Pavot, Felix Aftene, Leontin Păun, Bogdan Bârleanu, Codrin Mircea sunt nume prezente la eveniment prin lucrările lor deosebite; racheta de tenis semnată de Simona Halep, sticla de vin cu semnătura ASR Principesa Margareta a României și ASR Principele Radu al României, bijuterii și articole vestimentare, toate vor putea fi admirate și achiziționate în cadrul licitației.

Participarea la Balul de La Castel se poate face pe baza unei invitaţii în valoare de 500 de lei, valabilă pentru două persoane. Suma, reprezentând donația participanților pentru cauza evenimentului, poate fi achitată direct către organizatori sau în contul Fundației Bethany: RO17BACX0000000808906000 deschis la UniCredit Țiriac Bank SA. Scopul final al evenimentului este acela de a sprijini cei 35 de copii cu dizabilităţi asistaţi de Fundaţia Bethany.

Pentru rezervări, invitaţii şi mai multe informaţii despre eveniment, puteți afla la sediul Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany – biroul zonal Iaşi, str. Varianta Uzinei nr. 1 sau la telefon/ fax 0232-278535, pe site-ul evenimentului www.baluldelacastel.bethany.ro, pagina de facebook www.facebook.com/BaluldelaCastel. Persoana de contact: Georgiana Vieru, Coordonator eveniment, e-mail: georgiana.vieru@bethany.ro, telefon 0743 628489 sau Diana Cațarschi Zaharia, e-mail: diana.zaharia@bethany.ro, telefon 0741 786 889.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: