Bulete de cartofi cu cascaval la cuptor

share on:
bulete de cartofi cu cascaval la cuptor1

V-am povestit luna trecuta ca am inceput sa facem un tur culinar in jurul lumii. Ei bine, luna aceasta am ajuns in Turcia! Nu am luat covorul fermecat (desi mi-ar fi placut sa calatoresc putin alaturi de Aladin si Duhul din lampa), dar datorita proiectului fetelor de la Savori Urbane, acest lucru a fost posibil prin intermediul…bucatariei!

Gazdele noastre luna aceasta sunt Daiana si Cosmin de la Simplu si bun. Ii cunoasteti, nu-i asa? Daca nu, va invit sa-i vizitati, veti descoperi acolo un adevarat regat al painii facute cu maia naturala (un vis al meu mai vechi, dar sa vedem cum ma voi descurca sa-l indeplinesc), precum si muuulte alte retete minunate.

Acum va ispitesc si eu cu niste simple si rapide bulete de cartofi cu cascaval la cuptor. In varianta originala, aceste bulete de cartofi sunt prajite pana devin aurii, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa absoarba grasimea in exces si se servesc cu ayran, sau sos de iaurt cu menta. Eu am preferat varianta la cuptor, cred ca este de preferat in cazul copiilor.

Bulete de cartofi cu cascaval la cuptor

bulete de cartofi cu cascaval la cuptor

Bulete de cartofi cu cascaval la cuptor

  • 200 grame cartofi fainosi fierti si raciti
  • 50 grame branza de vaci scursa bine (eu am avut branza de vaci cremoasa)
  • 25 ml ulei de masline
  • sare (piper dupa gust)
  • 1/4 lingurita pudra chimion
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir (optional)
  • 50 grame cascaval taiat cuburi mici

Mod de preparare Bulete de cartofi cu cascaval la cuptor:

  1. Se paseaza cartofii cu furculita (nu la mixer/blender, deoarece veti obtine o pasta lipicioasa, pe care n-o veti putea modela apoi) si se aseaza intr-un bol incapator.
  2. Cartofii pasati se amesteca usor (tot cu furculita) cu uleiul de masline, branza de vaci si condimentele.
  3. Se obtine o pasta groasa ce poate fi modelata in mana.
  4. Cu mainile umede se ia cate o cantitate mica din acest aluat (eu am folosit cca 1/2 lingura aluat pentru fiecare biluta de cartofi cu cascaval la cuptor) si se aplatizeaza in mana.
  5. In mijlocul aluatului de cartofi se aseaza cateva bucatele mici de cascaval, se invelesc bine si se modeleaza bilute (atentie: cascavalul trebuie plasat exact in interiorul bilutelor si sa fie bine „sigilat” in aluatul de cartofi, altfel, se va scurge la copt).
  6. Bilutele de cartofi astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 10 min. (180 grade)
  8. Buletele de cartofi cu cascaval la cuptor se servesc caldute ca atare, sau cu un sos de iaurt.

Pofta buna!

Extrasfat: – aceste bulete de cartofi cu cascaval se pot pregati si in crusta crocanta, astfel: se trec buletele de cartofi cu cascaval prin ou batut, apoi prin pesmet/fulgi de porumb macinati.Urmatorul pas este gatirea lor propriu-zisa (prin prajire sau la cuptor)

– eu am preparat aceste bulete de cartofi cu cascaval la cuptor din 3 tipuri de cartofi diferiti: galbeni, cartofi dulci si cartofi mov. Astfel, bulitele multicolore vor deveni o adevarata atractie la masa, in special pentru copii.

bulete de cartofi cu cascaval la cuptor3Mai jos va las si o reteta video pentru crochete de cartofi la cuptor, intr-o prezentare deosebita, gandita special pentru petrecerile celor mici (si nu numai), pentru usurinta servirii si manuirii lor:

Daca va plac aceste bulete de cartofi cu cascaval la cuptor, nu ezitati sa le acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

24 Comments

  1. Imi plac buletele, dar cred ca ar trebui sa corectati in text din „Daca va place aceste bulete….” in „Daca va plac….”, ca sa dea mai frumos! Scuze de interventie, dar este un defect pe care-l am. In rest, totul OK. Am facut multe retete de aici. Este un site super OK. Este prima oara cand comentez ceva.

  2. Mi s-au dezintegrat buletele. Am respectat reteta intocmai. Oare de ce?! Off…sunt atat de dezamagita ……

    1. imi pare atat de rau…chiar nu stiu ce sa spun, pana acum n-am mai patit, desi le-am facut destul de des si le-au mai testat si alte gospodine, cu acelasi rezultat. nu-mi ramane de facut decat sa incerc sa va ajut pas cu pas cand le veti mai incerca data viitoare, sa vedem unde e problema. curaj si sper sa nu renuntati doar pentru o nereusita (stiu cum este, eu am incercat de 4 ori un banal tort de morcovi pana sa-mi iasa si mie, desi toata lumea reusea din prima).

      1. Le-am remodelat cand le-am scos din cuptor! Deci, au iesit pana la urma si sunt delicioase! Acum le savuram!

          1. Va multumesc pentru toate retetele delicioase! Mereu au avut succes la bebelusa mea mofturoasa! 🙂

          2. asta este cea mai mare bucurie si cel mai frumos sentiment de implinire, atat pentru mine, ca propunator de retete, cat si pt. dvs., mamica ingerasei! 🙂

  3. Ai dat prin ou si pesmet si buletele colorate? Bănuiesc ca se modifica culoarea portocalie si mov, nu? Nu as vrea sa le stric aspectul 🙁 multumesc

  4. Extrasfat: – aceste bulete de cartofi cu cascaval se pot pregati si in crusta crocanta, astfel: se trec buletele de cartofi cu cascaval prin ou batut, apoi prin pesmet/fulgi de porumb macinati.Urmatorul pas este gatirea lor propriu-zisa (prin prajire sau la cuptor) – See more at: https://www.retetelemeledragi.com/2015/06/bulete-de-cartofi-cu-cascaval-la-cuptor.html/#comment-28731
    Am vazut ca nu sunt date cele din poza, am crezut ca poate ai încercat sa le dai din moment ce e făcută recomandarea asta..

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: