Sos de visine pentru fripturi

share on:
sos de visine pentru fripturi (2)

Dupa asaltul de dulciuri cu visine de saptamana aceasta, vin si cu un delicat sos de visine pentru fripturi. Tot dulce-acrisor si fin ca prajiturile cu visine din cele mai alese, dar de data aceasta avem de-a face cu o garnitura pentru preparatele cu carne. Doar mai trebuie sa si mancam, nu?

Copilaria mea s-a petrecut in buna masura pe plaiuri moldave, dar adolescenta m-a adus cu picioarele pe teren ardelenesc. Aici am intalnit eu supa de visine aromata si care m-a cucerit definitiv, dar si sosul de visine servit cu carne. Recunosc sincer ca alaturarea carne-fructe nu mi s-a parut pe atunci ca fiind una fericita (in mintea mea, cele doua nu prea aveau ce sa caute impreuna), dar in timp am descoperit ca e chiar o combinatie foarte eleganta si fina.

Variante de a pregati acest sos de visine pentru fripturi sunt destule (veti gasi trei dintre ele la finalul acestei retete, propuse de oameni cu greutate ai domeniului culinar, deci le puteti urma cu incredere), fiecare dintre ele dand un rezultat special.

Sos de visine pentru fripturi

sos de visine pentru fripturi

Ingrediente pentru acest Sos de visine pentru fripturi:

  • 125 grame visine fara samburi
  • 125 ml apa plata/supa de legume (sau pasare)
  • 15 grame unt
  • 15 grame faina alba de grau
  • zahar, sare supa gust
  • 1 praf scortisoara pudra (optional)
  • 1 praf anason stelat pudra (optional)

Mod de preparare Sos de visine pentru fripturi:

  1. Se topeste untul intr-un vas antiaderent.
  2. Se adauga faina si se amesteca repede. Se vor forma cocoloase de aluat fiert.
  3. Se adauga imediat apa/supa (eu am pus apa).
  4. Se amesteca usor cu telul, avand grija sa desfacem toate cocoloasele din sos.
  5. Se lasa pe foc pana cand da in 2-3 clocote, sau pana cand incepe sa se ingroase (nu uitati sa amestecati continuu, pentru ca sosul sa nu se prinda de fund).
  6. Se adauga visinele, condimentele si mirodeniile.
  7. Se reduce focul la minim si se mai lasa sosul de visine sa fiarba inca 3-4 minute.
  8. Se lasa sosul de visine sa se racoreasca, dupa care se transfera intr-un bol si se acopera cu o folie alimentara direct pe sos (pentru a nu prinde pojghita) pana in momentul servirii.
  9. Sosul de visine astfel pregatit se serveste cu diferite fripturi sau rasol.

Pofta buna!

Acest minunat sos de visine pentru fripturi mai poate fi gasit si la Laura Laurentiu,Oana si Diana il prezinta intr-o forma ceva mai aromata (dar la fel de spectaculoasa), iar Adi Hadean va propune o varianta diferita si speciala. 

Daca va place acest sos de visine pentru fripturi, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

4 Comments

  1. Da,este ceva cu totul deosebit,rafinat.Cand eram mica,si eu aveam aceeasi problema:nu concepeam sa mananc ceva dulce cu ceva sarat.Nu suportam placinta cu branza si galustele cu prune! Prima pentru combinatia de branza cu zahar si a doua ca nu pricepeam cum poti face „ceva dulce” cu cartofi care se pun la mancare!Acum,amandoua imi plac foarte mult,chiar daca in vremea copilariei mele(foarte indepartata!) nu prea aveai voie sa faci mofturi la mancare!Multumesc pentru reteta,o voi incerca curand.

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: