Lapte de nuci asortate–Reteta video

share on:
lapte de nuci asortate1

Reteta acestui lapte de nuci asortate a venit oarecum firesc, avand in vedere ca noi consumam des lapte vegetal. Si chiar imi doream sa va arat si voua cum se foloseste punguta aceea speciala  de strecurat  care v-a facut curiosi.

N-am reusit sa ma misc atat de repede pe cat mi-as fi dorit si sa vin cu reteta aceasta mai devreme, dar toate au un timp al lor si isi urmeaza cursul, uneori in ciuda gandurilor si planurilor noastre.

Acum pot sa inscriu si reteta laptelui de nuci asortate in randul celor de lapte vegetal (alaturi de laptele de migdale preparat in casa si laptele de cocos pregatit la fel, in casa). Reprezinta o varianta excelenta pentru persoanele cu intoleranta la laptele obisnuit, ori pentru toti aceia care-si doresc o alimentatie lipsita de produse de origine animala.

Si o ultima precizare: acest lapte se poate prepara termic, exact la fel ca laptele de vaca.

Reteta Lapte de nuci asortate

lapte de nuci asortate3

 

Ingrediente pentru acest Lapte de nuci asortate:

  • 200 grame nuci asortate (nuci romanesti, migdale, alune de padure si cateva arahide–pe acestea le-am prajit putin inainte; celelalte nuci sunt crude)
  • 150 ml apa
  • indulcitorul preferat dupa gust (eu am folosit miere poliflora)
  • arome (optional)–eu am folosit 3 pastai foarte mici de cardamom, deoarece imi place mult aroma lor (se pot folosi orice arome doriti: vanilie, scortisoara, cacao, fructe, etc.)

Mod de preparare Lapte de nuci asortate:

  1. Se toarna nucile in cana blenderului, pastaile de cardamom, apa si mierea.
  2. Se pune capacul si se porneste blenderul (35 sec. in cazul meu)
  3. Se strecoara compozitia obtinuta printr-o sita foarte deasa, sau tifon impaturit in mai multe straturi (eu am folosit punga speciala pe care am primit-o odata cu blenderul) si care ma ajuta enorm (vezi video)
  4. Se toarna laptele obtinut intr-o sticla din sticla si se poate pastra la rece max 2 zile, sau se serveste imediat. Este delicios!

Pofta buna!

Modul de preparare al acestui lapte de nuci asortate este sub forma de filmulet. Daca va este util, va astept cu un mare like si un comentariu. De asemenea, va invit sa va abonati la micul meu canal culinar, astfel incat sa nu pierdeti nicio noua reteta in acest format. Multumesc! 

Lapte de nuci asortate–Reteta video

Extrasfat: pulpa de nuci obtinuta in urma strecurarii NU se arunca! Ea poate fi folosita imediat, in stare umeda, la prepararea branzeturilor vegetale (raw), in blaturi si prajituri, sau se poate deshidrata si pastra pana la o ulterioara utilizare.

Eu aleg s-o usuc in deshidrator, apoi o macin in acelasi blender si obtin o faina foarte fina, fara gluten, pe care o folosesc la prepararea prajiturilor si a painii de casa.

Daca va place reteta mea  Lapte de nuci asortate, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

7 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: