Smoothie cu rodii si catina

share on:
smoothie cu rodii si catina

Faptul ca ador rodiile stiti deja de mult. Am spus-o cu voce tare ori de cate ori am avut ocazia. Ca ador catina si nu exista toamna si iarna in care sa nu-mi fac provizii serioase, iarasi stiti. Si mai stiti si cat de intens o folosesc in tot felul de preparate, de la sucuri si smoothie rapide, la siropuri naturale presate la rece si pudra de catina folosita in blaturi, panificatie si prajituri, ori remedii naturiste. Pe scurt, rodiile si catina sunt acum ca doua siameze in casa mea si ne pregatesc pe toti pentru iarna cea lunga si rece.

Cred ca noi toti le cunoastem efectele binefacatoare si e cam imposibil sa le trecem cu vederea: magazinele sunt acum pline ochi de rodii, ca doar e sezonul lor, iar de catina nu mai vorbim: unde te uiti si te intorci, te intampina munti portocalii de sanatate, care numai ca nu-ti sar in sacosa sa-i iei acasa si sa-i folosesti ca imunizant natural. De fapt, acesta este si micul meu secret pentru lipsa de raceli a baiatului meu, precum si a starii noastre de tonus ridicat, mai ales avand in vedere ca suntem mereu-mereu pe drumuri si mai niciodata acasa o zi intreaga.

Reteta Smoothie cu rodii si catina

smoothie cu rodii si catina1

Ingrediente pentru acest Smoothie cu rodii si catina:

  • 1 rodie bine coapta
  • 75 grame catina proaspata (sau congelata)
  • 1 portocala
  • 100 ml apa
  • indulcitor natural, dupa gust–optional (eu nu am mai adaugat)

Mod de preparare Smoothie cu rodii si catina:

  1. Se curata portocala de coaja si se asaza in cana blenderului (eu am lasat-o intreaga, deoarece am un blender foarte puternic, ce o pulverizeaza instantaneu–daca doriti, desfaceti portocala in feliute, sa ajutati blenderul)
  2. Se adauga catina.
  3. Se desface rodia si se scot cu grija samburii, care se adauga in cana blenderului, langa celelalte fructe.
  4. La final se adauga apa.
  5. Se potriveste capacul blenderului si se mixeaza la viteza mare 35 secunde, sau pana cand se obtine un smoothie foarte fin si cremos.
  6. Se serveste imediat.

Pofta buna!

smoothie cu rodii si catina2

Daca sunteti curiosi sa vedeti ce am mai pregatit cu catina si rodii, va invit sa vizionati galeria de mai jos.

Click pe fiecare poza in parte pentru a ajunge la reteta dorita!

 

Daca va place reteta mea  Smoothie cu rodii si catina, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

  1. Te rog spune-mi si mie ce blender ai si cat costa Pt. ca al meu nu sfarama samburii de rodii . Sper sa nu fie din acela industrial si nici prea scump !

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: