Supa raw de avocado si castravete

share on:
supa raw de avocado si castravete1

Avocado este deja una din iubirile mele declarate, supele crema–la fel, dar aceasta supa raw de avocado si castravete este pe departe unul dintre cele mai gustoase preparate raw pe care le-am incercat pana acum. Si pot sa spun ca pentru noi este o solutie ideala pentru momentele cand suntem plecati de acasa toata ziua, iar in frigider nu avem deloc mancare gatita.

Supa raw de avocado si castravete pe care vi-o propun astazi este excelenta atat in sezonul fierbinte (castravetele din compozitie este foarte racoros), cat si in cel rece (daca adaugati apa calduta, sau folositi un blender de mare viteza care are si posibilitatea de a incalzi mancarea).

Una peste alta, desi stiu ca mancarurile raw nu se numara printre preferintele majore ale romanilor (evident, nu pot sa concureze cu traditionalele sarmalute sau ciorba de perisoare), va provoc sa le incercati, macar din curiozitate. De pierdut, va asigur ca nu pierdeti nimic, ba chiar castigati o avalansa de nutrienti, antioxidanti si o stare de bine!

Reteta Supa raw de avocado si castravete

supa raw de avocado si castravete

Ingrediente pentru Supa raw de avocado si castravete:

  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 castravete Fabio
  • 1 rosie Kumato (sau orice rosie doriti, doar ca va schimba culoarea finala a supei)
  • 1 catel usturoi (eu il prefer pe cel romanesc–fiind mai maruntei, eu am pus 2 catei de usturoi)
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • sare, dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1 ceasca apa la temperatura camerei (sau usor incalzita)
  • putin ulei de masline,patrunjel verde si seminte crude asortate–pentru decor

Mod de preparare Supa raw de avocado si castravete:

  1. Avocado se taie pe jumatate, se scoate samburele, iar pulpa se scoate cu o lingura si se asaza in vasul unui blender.
  2. Se adauga zeama de lamaie si apa.
  3. Castratele se spala bine, se taie bucati si se adauga in blender. La fel se procedeaza si cu rosia, usturoiul, ceapa verde si verdeturile.
  4. Se adauga condimentele.
  5. Se pune capacul si se mixeaza totul cateva secunde, pana se obtine o supa crema fina.
  6. Se regleaza fluiditatea supei (daca e prea densa, se mai adauga putina apa) si se mixeaza din nou cateva secunde, pana s eobtine consistenta dorita.
  7. Supa raw de avocado si castraveti obtinuta astfel se toarna in boluri, se decoreaza si se serveste imediat (nu se poate pastra la rece, deoarece oxideaza rapid).

Pofta buna!

supa raw de avocado si castravete preparare

Extrasfat: deoarece supele raw sunt foarte aromate si au un gust puternic (dat de legumele crude), este indicat sa adaugati o cantitate foarte mica de condimente la inceput, urmand sa le cresteti cantitatea treptat, pana ajung la savoarea dorita.

Daca va place reteta mea  Supa raw de avocado si castraveti, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

 

2 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: