Desert cu piscoturi si mousse de ciocolata–Retetea video

share on:
desert cu piscoturi si mousse de ciocolata 1

In cautare de ceva dulce, rapid si foarte simplu am facut si eu acest desert cu piscoturi si mousse de ciocolata. Pot sa va spun ca sunt foarte la indemana in cazuri de „urgenta”. Nu sunt deloc pretentioase, arata excelent si sunt o surpriza foarte placuta pentru toti!

Pana la urma, ciocolata este una din alegerile pe care le facem de muuulte ori atunci cand cautam un dulce, fie el simplu sau mai complex, nu-i asa?

Frisca o cunoastem cu totii si o iubim, mai ales daca este naturala. Iar combinatia frisca-ciocolata este intotdeauna castigatoare: cucereste toate gusturile, de la cei mici la cei mari!

Asadar, nu-mi mai ramane decat sa va prezint simplitatea mea de azi! Va provoc sa incercati si voi acest desert cu piscoturi si mousse de ciocolata. Nu va ia mai mult de 10 min. sa le pregatiti, iar de mancat–si mai putin 🙂

Desert cu piscoturi si mousse de ciocolata

desert cu piscoturi si mousse de ciocolata

Ingrediente  (10 buc):

  • 10 piscoturi
  • 200 ml frisca naturala
  • 75 grame ciocolata amaruie (eu am folosit ciocolata cu 65 % masa de cacao)
  • 20 grame ciocolata amaruie pentru decor

Mod de preparare :

  1. Se ia ficare piscot si se scobeste usor, pe lung, cu ajutorul unei lingurite de cafea. Astfel se vor obtine niste „barcute” (atentie: piscoturile sunt destul de fragile, asa ca lucrati cu fermitate, dar si gingasie, sa nu le rupeti!)
  2. Ciocolata se rupe in bucati si se pune la topit pe baie de aburi, dupa care se lasa la racorit, pana ajunge la temperatura camerei (se amesteca din cand in cand, pentru a nu prinde crusta).
  3. Se bate frisca pana ajunge la consistenta dorita (tare). Atentie: deoarece se lucreaza cu frisca naturala, aceasta se va taia si transforma in unt, daca este mixata prea mult!
  4. Se adauga ciocolata topita si racita, in fir subtire, dupa care se mixeaza cateva sec. pentru omogenizare. e va obtine o spuma aerata, dar cu tinuta.
  5. Mousse-ul de ciocolata astfel obtinut se transfera intr-un sac a poche si se orneaza „barcutele” de piscoturi.
  6. Se decoreaza cu bucatele de ciocolata amaruie.
  7. Se transfera pe un platou si se servesc imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii, dar nu mai mult de 1 ora, altfel piscoturile se vor inmuia.

Pofta buna!

Pasii de preparare ai acestui desert sunt prezentati in filmuletul de mai jos. Daca va este util, va astept sa va abonati la canalul meu si astfel veti vedea in timp real noutatile mele. Multumesc!

Daca va place aceasta reteta de desert cu piscoturi si mousse de ciocolata , nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

4 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: