Chai Latte cu levantica si iasomie

share on:
Chai Latte cu levantica si iasomie 0

Chai-ul este una din descoperirile mele de ceva vreme, pe care l-am preferat in special iarna, cand il beau caldut si ma asez comod la gura sobei, ori in varful patului cu ceva de citit sau le lucru alaturi. Insa, acum imi fac cate un  chai masala ori de cate ori vreau sa ma rasfat. Asa se face ca astazi va propun acest Chai Latte cu levantica si iasomie, una din revelatiile sezonului (pentru mine), care ma invigoreaza si ma face sa zambesc aparent fara motiv. Aparent, deoarece aromele deosebite din chai, care se combina, chiar te fac sa zambesti din senin!

Si inainte de a va lasa reteta, o sa va spun un mic secret: eu am indulcit rasfatul acesta cu cateva cuburi indulcitor de la Green Sugar, noul produs al Laboaratoarelor Remedia, pe care abia am asteptat sa-l testez. Daca nu ati aflat inca despre indulcitorul acesta, va las mai jos cateva informatii:

Green Sugar este un indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol, obținut din porumb, prin procesul natural de fermentație, sn prezenta drojdiei Moniella pollinis. Spre deosebire de alti indulcitori pe baza de stevie, Green Sugar este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Astfel puteti continua sa preparati prajiturile si sucurile preferate, fara teama de a compromite gustul original.

Reteta Chai Latte cu levantica si iasomie

Chai Latte cu levantica si iasomie green sugar

Ingrediente

  • 3 felii ghimbir proaspat (cca 1 cm)
  • 1 + 1/2lingurita ceai negru iasomie
  • 1 lingurita levantica uscata
  • 4-5 cuisoare
  • 1/2 lingurita boabe piper (eu am pus piper  rosu)
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra (sau 1 baton scortisoara)
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 3 pastai cardamom usor strivite, ca sa-si elibereze aroma
  • 1 pastaie vanilie despicata
  • 2 cani apa
  • lapte de migdale dupa gust
  • indulcitor cuburi Green Sugar dupa gust

Mod de preparare

  1. Se infierbanta apa, iar cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ghimbirul rondele, condimentele de mai sus, ceaiul de iasomie si levantica.
  2. Se fierb toate la foc mic timp de 1-2 min., dupa care se stinge focul si se lasa totul la infuzat 15 min.
  3. In tot acest timp, eu am preparat laptele de migdale dupa reteta de aici (daca il aveti gata preparat, sariti peste acest pas)
  4. Ceaiul obtinut se strecoara bine si se toarna in pahare, umplandu-se cca 2/3 (este un ceai negru foarte concentrat si aromat)
  5. Se adauga indulcitorul ales (in cazul meu cate 1 cub zahar Green Sugar/pahar; 1 pachetel contine 2 cuburi) si se amesteca bine.
  6. Laptele de migdale se incalzeste, dupa care se toarna in blender.
  7. Se mixeaza laptele la viteza maxima 20-30 sec., pana se obtine o spuma consistenta.
  8. Paharele cu ceai se completeaza cu spuma de lapte, se decoreaza cu scortisoara pudra si se serveste imediat.

Chai Latte cu levantica si iasomie preparare

Extrasfat:  acest Chai latte se poate consuma atat fierbinte, cat si rece, mai ales in sezonul cald (eu, insa, il prefer la temperatura camerei, pentru a evita socurile termice)

 

3 Comments

  1. chiar te face sa zambesti 🙂

    starea de bine exterioara se manifesta involuntar la exterior 🙂

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: