Smoothie cu mere, avocado si spirulina

share on:
smoothie cu mere, avocado si spirulina

Acest smoothie cu mere, avocado si spirulina nu este decat o alta varianta, la fel de simpla si gustoasa, a unui alt smoothie verde pe care il fac destul de des. De fapt, micul meu dejun consta, in majoritatea timpului, intr-un smoothie colorat si delicios, care-mi zambeste frumos dimineata din cana blenderului.

De ce aleg smoothie ca mic dejun? Pai e foarte simplu: este extrem de usor si rapid, e sanatos, satios si delicios. Asta imi permite sa dorm ceva mai mult dimineata (aici recunosc: nu sunt o matinala, dara sta pentru ca muncesc foarte bine noaptea) si sa ma rasfat putin.

Ca sa mai castig cateva minute in plus, imi pregatesc de seara ingredientele solide, le inchid in recipiente ermetice si le las in frigider. A doua zi dimineata le rastorn in blender si mai adaug doar apa. Apoi vaj-vaj-vaj cateva secunde si micul dejun e gata! Il torn rapid in cana speciala pentru masina…si pe-aici ti-e drumul! De cele mai multe ori, pana ajung la scoala, smoothie deja e terminat. Iar daca asta nu s-a intamplat inca, il iau si in cancelarie…colegii mei deja s-au obisnuit cu canutele mele verzulii…si nu numai! Ba chiar au si invatat cateva mici secrete si retete simple 🙂

Reteta Smoothie cu mere, avocado si spirulina:

Ingrediente

  • 1 mar foarte dulce
  • 1 kiwi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 lingurita pudra spirulina sau 2 comprimate spirulina (sau dupa gust)
  • apa, dupa preferinta, in functie de consistenta dorita

Mod de preparare

  1. Se spala marul si se taie bucati
  2. Se curata kiwi
  3. Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, iar pulpa se scoate cu ajutorul unei linguri.
  4. Toate fructele se asaza in vasul blenderului, se adauga spirulina, zeama de lamaie si apa
  5. Se mixeaza totul 20 sec. la viteza maxima.
  6. Smoothie cu mere, avocado si spirulina astfel obtinut se toarna in pahare si se consuma imediat.

Pofta buna!


Extrasfat: 1. daca doriti ca acest smoothie sa fie mai dulce (pentru mine e suficient asa), adaugati mai multe mere, sau alegeti indulcitorul preferat.

2. Daca vi se pare ca smoothie este prea gros, suplimentati cantitatea de apa adaugata.

Daca va place aceasta reteta, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

 

6 Comments

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: