Supa crema de rosii uscate, busuioc si cimbru

share on:
supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru

La noi acasa, supele crema sunt la mare cautare si loc de cinste. Nimic nou pana acum! Si pentru ca oricum, am incercat cam toate variantele stiute si nestiute de mine pana acum, am folosit tot soiul de legume principale in supele mele crema, azi i-a venit si randul acestei retete de supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru.

In esenta este o supa extrem de simplu de preparat, cu putine ingrediente, rapida si foaaarte aromata. Practic, toata lume o adora! Dupa cum ii arata si numele, vedetele acestei supe crema sunt rosiile uscate, pe care le-am pregatit din toamna, cu gandul la specialitatile culinare din iarna si primavara, pana cand apar din nou rosiile gustoase si carnoase.

Si daca tot vorbim de vedete, nici macar rosiile mele uscate nu pot concura cu  acest blender frumusel si elegant cu ajutorul caruia le-am preparat. L-ati vazut acum cateva zile pe Facebook si Instagram, cand abia ajunsese la mine, si pentru ca v-ati declarat curiosi sa vedeti ce stie sa faca, ei bine, iata-l!

Este un blender performant, cu o putere de 600W, cu piesele din metal si nu din plastic (care cedeaza repede), cu o cana din sticla borosilicata perfecta pentru retetele noastre si cu 3 viteze gata sa pulverizeze chiar si cuburile de gheata.

Reteta supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru:

supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru 1

 

Ingrediente pentru supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru:

  • 1 ardei gras rosu
  • 125 grame rosii uscate
  • 3 rosii proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi mici
  • 2 linguri ulei masline extravirgin
  • 1 lingura busuioc uscat (sau 3-4 fire busuioc proaspat)
  • 1 lingurita cimbru uscat (sau 2-3 fire cimbru proaspat)
  • sare, piper, chili dupa gust
  • putin ulei masline cu aroma de busuioc (optional)
  • 2 l apa

Mod de preparare supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru:

  1. Se spala legumele, se taie bucati si se asaza intr-o oala incapatoare (cu exceptia usturoiului, care se lasa deoparte).
  2. Se adauga rosiile uscate
  3. Se toarna apa si se lasa totul la fiert, pana cand legumele se inmoaie.
  4. Se transfera legumele si apa in vasul blenderului, se adauga usturoiul curatat, busuiocul, cimbrul, uleiul, sarea si piperul.
  5. Se mixeaza totul pornind de la cea mai mica viteza si crescand turatia treptat, pana cand obtinem o crema foarte fina (dureaza max. 1,5 min.).
  6. Supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru obtinuta se toarna in boluri, se decoreaza si se serveste imediat (nemaiavand busuioc si cimbru proaspat la indemana, eu am decorat cu feliute de rosii si patrunjel verde).

Pofta buna!

supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru preparare

Daca v-a placut aceasta supa crema de rosii uscate cu busuioc si cimbru nu ezitati sa-i  acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti retetele pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!   

3 Comments

  1. Pingback: dried tomato, basil and thyme soup o idee delicioasa si simpla pentru pranz! www.retetelemeled… – REȚETAR ONLINE

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: