Ce carente ascund poftele alimentare–infografic

share on:
carentele alimentare si rezolvarea lor 0

Mai pe scurt: „Ce spun poftele alimentare despre tine”? Am creat acest infografic in speranta ca putem deslusi mai usor mesajele pe care organismul ni le trimite in anumite ocazii. Voi il puteti descarca gratuit, il puteti printa si utiliza ori de cate ori aveti nevoie. Ba chiar il puteti fixa pe usa frigiderului, sa-l aveti la indemana! De asemenea, il puteti folosi ca material didactic, pentru cei mici si nu numai. Asadar, cum luni este la mine ziua infograficelor, sa incepem bine saptamana! 

Fiecare pofta alimentara pe care o resimtim corespunde unei carente de vitamine, minerale sau acizi grasi.

Si inainte de a va lasa infograficul, enumar si aici repejor cateva din aceste pofte alimentare, precum si posibilitatea de „indreptare” a situatiei:

Ce carente ascund poftele alimentare

Pofta de mancaruri grase arata deficitul de acizi grasi esentiali si o scadere dramatica a calciului din organism. Se rezolva prin consumul de alimente bogate in calciu: broccoli, susan, lactate, ceapa, boabe de mustar, oua, napi

Pofta de carbohidrati (orez, paste, paine, etc) arata scaderea dramatica a acizilor grasi esentiali. Se rezolva cu consumul de ulei de argan, ulei de peste, uleiuri presate la rece.

Pofta de acrituri ar putea indica o dischinezie biliara, consumul exagerat de alcool si/sau grasimi ce pot duce la afectiuni hepatice, gastrice, hipertiroidie. Se rezolva prin consumul de nuci, alune si fructe si/sau inlocirea acriturilor preferate cu putina zeama de lamaie.

Pofta de alimente amare poate indica afectiuni cardiovasculare deoarece alimentele amare curata sangele de toxine si ii usureaza circulatia spre inima. Se rezolva cu consum moderat de   grapefruit si miscare, in special exercitii cardio.

Pofta de „ceva foarte rece” indica o carenta de fier. Se rezolva cu consumul de alimente bogate in fier: spanac si broccoli

Pofta de mancare uscata arata o deshidratare a organismului. Se rezolva prin consum ridicat de apa, etc.

Ce carente ascund poftele alimentare–infografic

carentele alimentare si rezolvarea lor 1

Daca va place acest ingrafic, Ce carente ascund poftele alimentare , si va este util, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti postarea mea pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

surse info: http://www.saptamanamedicala.ro, http://www.herbs-info.com

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: