Pak choi cu ciuperci si orez la wok

share on:
Pak choi cu ciuperci si orez la wok

Eu nu prea ajung prin magazine sau marketuri, la cumparaturi. De obicei, shoppingul cade in grija sotului, care se descurca de minune intotdeauna. In weekend mai nimeresc si eu cateodata sa ma plimb printre rafturile cate unui market mai mare. Si atunci, tot sotul meu este cel care vede rapid specialitatile ce ma incanta pe mine! Pot sa spun ca si-a format deja ochiul si stie exact ce si cum am nevoie in bucatarie.

Sunt si momente cand imi pune creativitatea la incercare, aducandu-mi cate un ingredient mai special. Dar, pana acum, am reusit sa ma descurc si sa pregatesc cate ceva mai deosebit si pe gustul nostru.

Intorcandu-ne la pak choi de azi, sunt mandra sa va spun ca eu am fost cea care l-a vazut in frigiderul rezervat „exotismelor” si n-am mai plecat de la supermarket fara el! Prima data facusem cunostinta cu pak choi proaspat in Obor (nici nu stiam ca se poate cultiva si la noi–dar da, se poate!). Acum am gasit baby pak choi si tare mult m-a incantat!

M-am gandit eu vreo doua zile cum sa pun in valoare frumusetea aceasta de pak choi (delicatesa pentru noi, mai ales in varful muntelui) pe care l-am plimbat cateva sute de km. Pana la urma, tot lipsa cronica de timp a decis: Pak choi cu ciuperci si orez la wok. Haideti sa vedem impreuna reteta, e foarte simpla si rapida!

Aici gasiti si alte preparate cu pak choi. Click pe poze pentru retete!

Reteta Pak choi cu ciuperci si orez la wok

Pak choi cu ciuperci si orez la wok 1

Pak choi cu ciuperci si orez la wokPaste

  • 5 baby pak choi
  • 250 grame ciuperci champignon
  • 200 grame orez cu bobul lung
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 1 varf cutit zahar brun
  • 450 ml apa

Mod de preparare Pak choi cu ciuperci si orez la wok:

  1. Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare, dupa care se scurge si se pastreaza deoparte.
  2. Uleiul de masline se incinge in wok, se adauga turmericul si putina sare, se caleste cca 1 min, dupa care se adauga orezul.
  3. Se amesteca totul pe foc iute 1 min, dupa care orezul (ce a capatat o frumoasa culoare galbena intre timp) se ia de pe foc si se pastreaza la cald pana in momentul servirii
  4. Pak choi se spala bine sub jet de apa rece si se sterg cu servetelul, sa nu mai contina apa.
  5. Se taie pak choi pe lung si se lasa deoparte.
  6. Ciupercile se curata bine de firele de praf si se taie pe sferturi.
  7. Se incinge wokul, dupa care se adauga uleiul de susan, zaharul brun si sosul de soia. Se infierbanta bine lichidele, dupa care se adauga ciupercile.
  8. Se gatesc ciupercile in acest sos timp de 2 min., pe foc iute, amestecand din cand in cand, ori miscand wokul.
  9. Dupa ce ciupercile au ajuns la consistenta al dente si s-au colorat frumos in nuante de brun, se adauga si pak choi taiate jumatati.
  10. Se mai tin pe foc inca 1-1,5 min., pana cand si pak choi se gatesc usor, dar totusi tulpinile raman crocante.
  11. Pack choi cu ciuperci se servesc imediat, pe pat de orez cu turmeric.

Pofta buna!

Pak choi cu ciuperci si orez la wok preparare

Daca va place aceasta reteta, Pak choi cu ciuperci si orez la wok, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

  1. Imi place cum arata.Ador combinatia de ciuperci cu orez!Cat despre pak choi…daca nu-l aratai in poza habar n-aveam cum arata.Nu ma-ndoiesc ca e bun(si sanatos!).Am sa ma uit cu mai multa atentie prin magazine.

  2. Foarte ,foarte bun și arată foarte bine,numai când privești îți stimulează papilele gustative!Azi am gătit prima dată,cu siguranța voi mai găti!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: