Curmale umplute cu unt de caju cu cocos si pudra de roscove

share on:

La scurt timp dupa ce am postat reteta de unt de nuci si-au facut locul si intrebarile voastre :”Dar cum mai putem folosi unturile acestea?” Dupa cum am spus atunci, puteti incorpora unturile de nuci in diverse creme dulci, le puteti adauga sare si servi sub forma de tartine, le puteti adauga in blaturi, aluaturi, umpluturi, etc.

Dar astazi vreau sa va prezint si un mod mai creativ de a folosi asa ceva. Pe langa asta, retetuca simplista si repejoara de azi poate reprezenta un desert natural excelent pe care cei mici il vor iubi. Tot aceste mici „bomboane” pot fi ambalate frumos si oferite cadou celor mai dragi voua!

Eu va las aici doar o idee de baza, dar voi puteti merge chiar mai departe si sa creati multiple umpluturi asortate (si chiar colorate diferit) pentru micutele voastre cadouri hand made. Vor fi cu siguranta o surpriza dulce foarte apreciata!

Si acum, sa va las si reteta, care nu va lua mai mult de 10 min. de pregatiri, promit!

Reteta pentru Curmale umplute cu unt de caju cu cocos si pudra de roscove

 

Curmale umplute cu unt de caju cu cocos si pudra de roscove

  • 200 grame curmale (uscate fara samburi)
  • 125 grame caju crud hidratat cateva ore (clatit si scurs bine (eu l-am hidratat 3 ore))
  • 100 grame fulgi de cocos
  • 15 grame pudra de roscove (se poate inlocui cu cacao, dupa gust)
  • pasta de stafide dupa gust (sau alt indulcitor natural, la alegere)
  • putina apa
  1. In vasul robotului de bucatarie se asaza intai caju hidratat, se adauga apa, cat sa acopere nucile caju si se mixeaza cateva sec, pana se obtine o crema foarte fina.
  2. Se adauga restu; ingredientelor si se mixeaza inca 1-2 min, sau pana se obtine o pasta fina, de consistenta densa (daca mai e nevoie, se mai adauga putina apa, dar nu prea multa de la inceput, pentru a nu deveni prea fluida)
  3. Se desfac cu grija curmalele uscate si, cu ajutorul unei lingurite, acestea se umplu cu pasta de caju, cocos si pudra de roscove de mai sus.
  4. Se inchis cu grija curmalele, se decoreaza dupa plac (eu am presarat migdale macinate).
  5. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Daca va place aceasta reteta,Curmale umplute cu unt de caju cu cocos si pudra de roscove, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

1 Comment

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: