Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole)

share on:
Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole)

In fiecare an ne pregatim cu idei si aperitive festive, dar parca niciodata nu este timpul indeajuns, retetele parca s-ar dori ceva mai noi, ideile de aranjare–de asemenea. Prin acelasi proces trec si eu de fiecare data si de aceea m-am gandit sa abordez in ultimul meu live, Pregatiri de Craciun, ep. 2 tocmai aceasta „problema” arzatoare. Cum sa pregatim cateva aperitive festive speciale pentru sarbatorile de iarna, sa fie ceva ieftin, la indemana, super rapid si delicios!

Asadar, astazi vin cu o idee noua! De fapt, nu e chiar noua, avand in vedere ca am pregatit-o live. Dar parca mai bine arata fotografiata pe lumina zilei sii nu noaptea in bucatarie! Si cum nu toti ati putut striga „prezent”, am refacut bradutii si vi-i aduc astazi in atentie!

Eu am pregatit in casa „baza” bradutilor, adica niste mini pita grecesti, dar voi puteti sa le inlocuiti cu lipii de care vreti voi (preferabil tot in varianta mini, sa iasa frumosi bradutii), pe care le cumparati din comert…sau le faceti si voi acasa. Chiar nu e greu, doar dureaza ceva mai mult.

Sunt foarte potriviti pentru intreaga familie, dar sunt convinsa ca-i va cuceri in primul rand pe cei mici! Iar daca folositi cuttere speciale pentru decupat biscuitii, de ex., veti obtine niste minunate aperitive festive in orice ocazie. In plus de asta, puteti folosi mai multe paste si pateuri vegetale pentru variatie si culoare.

Hai ca v-am dat destule idei si motive pentru a trece la treaba, nu-i asa?

Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole)

Reteta Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole)

  • Pentru pita greceasca:
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 375 grame faina alba
  • 2 lingurite sare (neiodata in cazul meu)
  • 1 lingura ulei masline
  • verdeturi uscate dupa gust (eu am pus 2-3 lingurite amestec de rozmarin, busuioc, cimbrisor)
  • Pentru pasta de avocado:
  • 1 avocado (al meu a fost ready to eat–cel cu coaja rosiatica)
  • 1 catel miiic de usturoi
  • sare dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite ulei masline
  • putina apa pentru reglarea densitatii cremei finale (optional–eu nu am pus)
  • Decor:
  • seminte de negrilica
  • cubulete ardei gras rosu/rosii
  • sticksuri

Mod de preparare

Pita greceasca

  1. Daca alegeti sa pregatiti voi pita greceasca (ca in cazul meu), atunci faceti un aluat ca de paine din toate ingredientele mentionate in reteta (cele pentru pita): intai amestecati lichidele, dupa care incorporati faina si drojdia uscata (nu mai este nevoie sa o lasati la dizolvat). Framantati usor pana obtineti un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Acoperiti vasul cu folie alimentara si  lasati aluatul sa dospeasca la cald si ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.
  2. Impartiti aluatul in bile egale, le aplatizati cu sucitorul si le coaceti in tigaia antiaderenta, fara ulei.
  3. Pita greceasca se pastreaza invelita in panza, sa respire si sa nu se usuce.

Daca alegeti sa cumparati pita greceasca (sau orice alte lipii), procesul este mult mai rapid:

  1. Pita greceasca se portioneaza in felii aproximativ egale, exact ca o pizza.Astfel vom obtine triunghiuri ce vor deveni bradutii
  2. Cu varful unui cutit se fac mici incizii in baza micilor triunghiuri astfel obtinute si se infige cate un sticks, care va fi tulpina bradutului.
  3. Se prepara pasta de avocado (guacamole): in vasul blenderului se asaza pulpa de avocado bine copt, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta fina.
  4. Ungeti bradutii cu pasta de avocado astfel obtinuta si decorati cu seminte de negrilica si mici cuburi de ardei gras (eu le-am taiat foaaaarte marunt) sau rosii.

Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole) 2

Extrasfat:  1. Acest aperitiv festiv Braduti cu paste de avocado (guacamole) se servesc in max 30 min de la pregatire, pentru a evita oxidarea  pastei de avocado, si pentru a preintampina  inmuierea tulpinilor de sticks

2. In loc de rosii sau ardei gras, puteti folosi boabe de rodie pe post de decoratiuni pentru braduti

Daca va place aceasta reteta,Aperitiv festiv braduti cu pasta de avocado (guacamole), nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

5 Comments

  1. Excelent!Imi place la nebunie!Foarte ingenios modul de prezentare!Am sa fac si eu acest aperitiv de ziua mea.Multumesc mult pentru idee!O zi frumoasa!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: