Bomboane raw din cocos si zmeura

share on:
bomboane raw din cocos si zmeura 1

Cele mai simple si rapide bomboane raw din cocos si zmeura pe care le-am facut vreodata sunt acum in fata voastra. Si au doar trei ingrediente, nici mai mult, nici mai putin! Si, ca de obicei, le-am pregatit fara sa am vreun plan dinainte stabilit. Imi scosesem zmeura din congelator si am lasat-o la scurs cu gandul sa mai fac hartie de zmeura, cu care sa decorez o negresa geniala.

Intre timp, mi-am rugat jumatatea sa se ocupe de spartul nucilor de cocos pe care le aveam in bucatarie (doua la numar), cu gandul sa fac lapte de cocos si sa usuc apoi fulgii ramasi, pentru alte bunatati.

Si cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, unde dai si unde crapa: zmeura a ajuns in bomboane, iar hartia de zmeura a ramas pe alta data. In schimb, m-am ales cu cel mai bun lapte de cocos si o cutie de bomboane raw din cocos si zmeura! Bun targ, pe cuvant!

Reteta Bomboane raw din cocos si zmeura

bomboane raw din cocos si zmeura

Bomboane raw din cocos si zmeura

  • 1 nuca de cocos
  • 75 grame zmeura decongelata si scursa bine (sau proaspata)
  • sirop de artar (sau alt indulcitor natural la alegere dupa gust)

Mod de preparare Bomboane raw din cocos si zmeura:

  1. Nuca de cocos fara coaja lemnoasa (insa cu tot cu pielita aceea maro–eu nu o decojesc, nu ma deranjeaza) se taie in bucati si se razuieste fin (eu am folosit robotul de bucatarie in acest scop, altfel mi-ar fi luat o vesnicie cu razatoarea manuala; in plus de asta, m-as fi ales cu febra musculara la maini)
  2. Dupa razuirea fina, nuca de cocos se transfera in vasul robotului cu lama in S (sau blender puternic), se adauga zmeura si se incepe mixarea, la viteza mare, pentru maruntire si in final, transformare in pasta.
  3. Se adauga sirop de artar putin cate putin, pana se ajunge la consistenta si gustul dorit.
  4. Din compozitia obtinuta se modeleaza bilute, care se asaza pe un platou si se dau la rece pana in momentul servirii, dar nu mai devreme de 2 ore (timp in care ele se intaresc, datorita grasimii de cocos din compozitie).

Extrasfat: pentru un aspect diferit si elegant puteti tavali bomboanele in fulgi de cocos/migdale, susan, etc.

Daca va place aceasta reteta, Bomboane raw din cocos si zmeura, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

  1. Ce este aceea Hartie de zmeura? Am ramas gura casca! La linkul pus se deschide file de cod cu conopida romanesco in stil indian.

  2. In loc de nuca de cocos se poate folosi crema de cocos din conserva sau nuca de cocos gata macinata?

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: