Ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel

share on:
ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel 1

Ce-as putea spune despre noua mea reteta, ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel? Ca e delicioasa, cum altfel? Si ca e o shakshuka mai eleganta, una alba si delicata. Si deosebita! Si aromata! Si…completati voi aici, dupa ce o incercati (pentru ca va provoc s-o incercati, nu veti regreta!)

Puteti incerca aceste ciuperci atat la un mic dejun de weekend sau intarziat, cat si la un pranz sau cina. Voi decideti care este momentul cel mai potrivit pentru asa un deliciu! Nu va ia mult timp sa-l pregatiti si nici de ingrediente rare nu aveti nevoie. Dimpotriva, ele sunt de gasit la orice magazinas din coltul strazii…stiti voi: magazinele acelea micute, in care se gasesc produse de baza, si aproape de casa, cele de tip „la doi pasi”.

Si fiindca veni vorba de magazinele acestea, imi aduc cu drag aminte de cele infiintate pe la parterurile blocurilor, in diferite cartiere din oras. Erau tare interesante si, de cele mai multe ori, se legau prietenii cu vanzatorii (care, de cele mai multe ori, erau si patronii micilor afaceri). Era un soi de amicitie si nu era chiar bai mare daca se intampla odata sa nu ai bani: erai trecut „pe caiet” si plateai la salariu!

Un alt avantaj este ca puteai trimite oricand copilul cu incredere la cumparaturi: nu facea decat sa coboare cateva scari si totul era in ordine si in siguranta!

De cand m-am mutat la casa (si asta e de multisor–imediat se fac vreo 10 ani!) nu mai stiu cum stau lucrurile in acest sens: si am devenit si mult mai organizata. Totul se scrie dinainte pe liste, iar, datorita faptului ca magazinele/marketurile nu sunt chiar la coltul strazii, cumparam tot ce avem nevoie o singura data. Daca am ajuns acasa si constatam ca am uitat ceva, asta este, nu ne mai putem intoarce la fel de repede dupa cele uitate.

Oricum ar fi, avantaje si dezavantaje sunt in ambele situatii. Sanatosi sa fim, ca restul se rezolva!

Si acum, dupa ce am scorminit printre amintirile vietii mele la bloc, sa va las si reteta acestor ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel, ca poate vi s-or fi lungit urechile de foame!

Reteta Ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel

ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel

Ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel

  • 1 lingura ulei
  • 300 grame ciuperci champignon
  • 100 grame ciuperci shimenji (din acelea micuuuute si dragute–optional)
  • 15 grame unt
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/4 lingurita otet (eu am folosit un otet din cidru de mere)
  • 1 lingura buna smantana
  • 3-4 oua
  • sare (piper dupa gust)

 Mod de preparare Ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel:

  1. Ciupercile se curata foarte bine de eventualele fure de praf; cele champignon se taie in bucati cat mai egale, fie pe jumatate, fie pe sferturi, in functie de marimea lor; cele shimenji se lasa intregi
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie (eu am folosit tigaia de fonta)
  3. Se adauga ciupercile si se soteaza rapid, pana devin aurii.
  4. Se adauga sare si piper
  5. Se adauga untul, se amesteca bine ciupercile
  6. Se adauga smantana, 2/3 din cantitatea de patrunjel tocata si otetul
  7. Se gatesc pe foc iute 2 min., dupa care se sparg ouale si se asaza peste ciuperci
  8. Se reduce putin intensitatea focului si se gatesc ouale (3-4 min.), pana la consistenta dorita.
  9. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste.

Daca va place reteta mea,Ciuperci la tigaie cu oua si patrunjel , nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

4 Comments

  1. O idee foarte buna pe care am sa o pun in practica in curand .
    Multumesc din nou Dia !

  2. Am incercat chiar astazi reteta. A rezultat o mancare grozava! Toata familia a fost incantata! Multumesc si felicitari!!!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: