Salata orientala cu castraveti murati

share on:
salata orientala cu castraveti murati

N-am mai pregatit o salata orientala de mult timp, poate chiar cativa ani. Si nici nu m-am gandit pana acum sa postez asa ceva pana acum pentru ca mi s-a parut ceva prea simplist. „Salata orientala stie toata lumea sa faca, nu e nimic sofisticat!” mi-am tot spus in sinea mea.

Asta pana acum cateva zile cand ma tot gandeam ce sa fac cu cei 2 castraveti murati ramasi in borcan, si pe care-i tot mutam dintr-un loc in altul. Ma incurcam de ei, mai pe scurt. Asa mi s-a aprins un beculet si fix salata orientala cu castraveti murati i-am vazut!

Zis si facut: am facut salata orientala lejer, intr-o seara. De fapt, in asta a constat cina noastra! Am facut cateva poze intr-o doara, nu mi-a prea placut ce-a iesit si ma gandeam ca salata orientala din fata mea clar nu va ajunge pe blog!

Ei, chiar aici a intervenit neprevazutul si coincidenta: am primit rugamintea sa postez o reteta simpla de salata orientala de iarna! Am zambit, am tras aer in piept…si iat-o! Desi pozele nu sunt cele mai bune, zic eu ca va faceti voi o idee delicioasa pentru un pranz/cina delicioasa.

Salata orientala, ca si salata de boeuf, salata de vinete  sau salata a la russe a intrat cumva in repertoriul fiecarei familii si este adanc inradacinata in traditiile acesteia. Dupa zicala „cate bordeie….” zic eu ca fiecare familie isi are reteta sa speciala, pe care o pregateste cu drag la ocazii festive, sau din cand in cand, in timpul anului, cu precadere in sezonul rece. Eu aici va prezint varianta mea care sunt convinsa ca va va fi pe plac!

Asadar, Cristina, asta este special pentru tine…si pentru voi toti!

salata orientala cu castraveti murati 1

 

Salata orientala cu castraveti murati

  • 6 cartofi medii (fierti in coaja, raciti si curatati)
  • 1 ceapa rosie medie
  • 100 grame masline verzi
  • 75 grame masline kalamata
  • 2 rosii medii
  • 4 oua fierte tari si decojite
  • 2 castraveti murati
  • sare (piper dupa gust)
  • cateva fire patrunjel verde
  • 25 ml ulei masline
  • 25 ml otet de mere
  • 1/4 lingurita boabe de mustar macinate proaspat

 Mod de preparare

  1. Cartofii se taie bucati sau rondele si se asaza intr-un bol incapator
  2. Ceapa se curata, se taie solzisori si se asaza in bol, peste cartofi
  3. Rosiile se spala, se taie in jumatati, iar apoi se feliaza fin si se adauga in bol
  4. se feliaza si castravetii murati, care se adauga in bol
  5. La final se adauga ouale taiate rondele si patrunjelul tocat (eventual se mai pastreaza putin patrunjel pentru decor)
  6. Se adauga si maslinele, sare, piper dupa gust
  7. Separat, se prepara un dressing simplu, obtinut prin amestecarea uleiului cu otet.
  8. Se omogenizeaza usor intreaga salata orientala, cu grija, sa nu se sfarame ouale si sa arate frumos.
  9. Se asaza salata pe platou, s edecoreaza cu patrunjel tocat si serveste.

P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca va las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile voastre. Ca sa le gasiti APASATI AICI!

Un exemplu ?

Daca va place aceasta reteta,Salata orientala cu castraveti murati, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

6 Comments

    1. E o salata foarte gustoasa..nemaipomenita.pana acum nu am pus niciodata rosii..dar gustul e deosebit..multumesc pentru reteta

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: