Strudel cu mere si ghimbir–Reteta de post fara zahar

share on:
strudel cu mere si ghimbir

Un strudel cu mere si ghimbir nu este niciodata refuzat, nu-i asa? Mai ales daca este pregatit integral in casa, cu foi pregatite rapid si simplu. Pana la urma, ce faci tu cu mana ta e lucru bine facut! Si daca mai pui la socoteala si faptul ca reteta aceasta  nu are pic de zahar, atunci chiar este cea mai buna varianta.

Inainte de a pregati acest mic rasfat am intors internetul cu susul in jos pentru a cauta o reteta de foi de strudel de casa, dar care sa fie una vegana (de post). Asta inseamna ca nu-mi doream nici oua, nici lactate in compozitie–deci clar, nu aluat fraged. Dar nici nu voiam sa utilizez margarina in pregatirea aluatului, avand in vedere ca nu folosesc margarina absolut deloc.

Evident ca, acum muuulti ani, cand eram copil, noi, romanii nu cunosteam faptul ca e nociva. Si alergam dupa margarina Rama cu sufletul la gura. Parca erau mai gustoase minunile „de afara”, mai ales ca nu vazusem la fata „binecuvantarile” tarilor mai dezvoltate.  Insa asta deja e o alta poveste: se pare ca in ultima vreme ne-am mai deschis si noi spre informatii si incepem incet-incet sa cernem informatiile–si bine facem!

Acum, discutand despre acest strudel cu mere si ghimbir, n-am gasit absolut nicio reteta care sa ma multumeasca (poate n-am avut eu rabdarea s-o descopar). Cert e ca m-am intors tot la simplele mele foi de placinta de post, folosite cu succes si in alte ocazii.

Asa se face ca astazi va pot arata si aromatul meu strudel cu mere si ghimbir–fara zahar, fara oua, fara lactate, fara „crocobauri”, etc–dar cu mult drag si voie buna! Si vi-l recomand cu mana pe inima!

Reteta Strudel cu mere si ghimbir

strudel cu mere si ghimbir 1

Ingrediente

Strudel cu mere si ghimbir–reteta fara zahar: reteta cu foi preparate in casa, foarte simplu, de post, foarte rapide si cu putine ingrediente

  • Pentru foi
  • 500 grame faina alba de grau + faina pentru masa de lucru
  • 20 ml ulei floarea soarelui
  • 150 ml apa calduta
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 750 grame mar ras
  • coaja rasa de la 1 lamaie netratata
  • 1 bucatica ghimbir ras fin (2-3 cm)
  • scortisoara
  • 2 linguri gris

Mod de preparare

  1. Ingredientele pentru foi se amesteca rapid intr-un bol (intai lichidele, apoi se adauga faina, toata deodata) si se framanta un aluat elastic, ce nu se lipeste de mana.
  2. Separat, merele rase se amesteca usor cu ghimbirul ras, coaja de lamaie, scortisoara si grisul mentionat in reteta
  3. Se intinde aluatul in foaie foaaarte subtire pe masa infainata bine si se imparte in dreptunghiuri.
  4. Se presara umplutura de mere
  5. Se ruleaza strans fiecare patrat, obtinandu-se rulouri, care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt/ foaie de silicon speciala pentru copt
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc rulourile la foc moderat spre iute (200 grade) pana cand se rumenesc usor.
  7. Se lasa la racorit in tava, dupa care se scot pe un grilaj, la racit complet, dupa care se pot servi.

strudel cu mere si ghimbir preparare

Daca va place reteta mea , nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

 

6 Comments

  1. Reteta pt aluat este minunata, am incercat numeroase retete de aluat pt foi si nici una nu a iesit atat de perfecta. Felicitari si multumesc pt reteta!

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: