Salata de avocado cu ou

share on:
salata de avocado cu ou 1

Uneori am nevoie de cateva idei extrem de simple si rapide la care sa apelez in caz de forta majora. Asa stau lucrurile si cu aceasta salata de avocado cu ou. Nu m-as aventura sa pretind ca este o reteta propriu-zisa. Mai curand, este o combinare fericita a doua-trei ingrediente minunate intr-un bol: avocado si oua fierte. Fara ulei, fara maioneze, fara sosuri. Simplu. Si gustos. Restul e o ajustare de gusturi.

Salata de avocado cu ou este o reteta extra-simpla si ultra-rapida, pe care o puteti pregati in doar cateva minute. Este o idee excelenta pentru micul dejun, o puteti folosi intr-un sandvis pentru scoala/birou, sau asa cum am servit-o eu: pe post de salata satioasa si gustoasa, pe langa cateva legume la cuptor.

Salata aceasta, asa cum v-o prezint eu aici, este reteta de baza. Voi puteti adauga o gramada de ingrediente, din cele pe care le preferati: ardei grasi colorati, rosii, spanac sau salata verde, masline, tot ce va este la indemana si pe plac! Ba chiar puteti adauga extra-condimente, astfel incat fiecare imbucatura din salata aceasta minunata sa fie o sarbatoare a gustturilor si aromelor!

Incearca si

Fiind o reteta pe baza de avocado (pe care-l iubesc), salata aceasta este foarte satioasa. Asadar, nu va lasati pacaliti de cantitatea relativ redusa de salata pe care o obtineti: nu aveti nevoie decat de 1 felie de paine prajita pe care sa asezati 1 lingura de salata de avocado cu ou, „ceva” decor cu legume proaspete si/sau salata verde si….cam asta e o portie intreaga!

salata de avocado cu ou 2

Salata de avocado cu ou

  • 2 buc avocado bine coapte
  • 4 oua fierte tari
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stors
  • sare (piper dupa gust)
  • boia de ardei (chili pentru decor)

Mod de preparare

  1. Se taie avocado in jumatate, pe lung, se scoate samburele si se scot jumatatile de avocado cu ajutorul unei linguri
  2. Se asaza avocado intr-un bol si se paseaza usor cu firculita
  3. Se adauga imediat zeama de lamaie si se amesteca, pentru a impeidca oxidarea piureului de avocado
  4. Se decojesc ouale fierte tari si se maruntesc separat, lasand si bucatele mai mari
  5. Se adauga oule marutite in bolul cu avocado, se adauga sare si piper si se omogenizeaza.
  6. Salata de avocado cu ou este gata si se serveste imediat, ca atare, ori pe paine prajita, decorata cu boia si salata verde (eu am folosit spanac baby)

Daca va place aceasta reteta, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

4 Comments

  1. O sa o incerc maine, adica astazi la tine…si eu iubesc avocado…eu am facut oua umplute cu avocado…

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: