Mini drob de ciuperci

share on:
mini drob de ciuperci 2

Azi am incercat o reteta de mini drob de ciuperci. Ca de obicei, eu imi gandesc retetele si meniurile in timp ce conduc, pe drumul catre casa. Drumul e destul de lung, nu-mi place sa ascult muzica si nici stirile zilei la radio. Imi ascult gandurile si imi place sa fiu doar eu cu mine. Vad cum cresc copacii si ascult cum creste iarba, dupa cum s-ar spune. Si totodata, imi pun in ordine activitatile pe care le mai am de facut de indata ce ajung acasa. Asa se face ca pot trece direct la treaba si stiu exact „desfasuratorul” actiunii.

Revenind la prezentul  mini drob de ciuperci, l-am „ticluit” ca proba pentru Sfintele Sarbatori de Paste ce bat la usa. A fost un „repetir” numi bun, deoarece asa m-am hotarat ca mini drobul de ciuperci va face parte negresit din meniul nostru festiv.

Nu stiu daca v-am mai spus, dar iubim ciupercile in mod special, asa ca nu pierd nicio ocazie sa le pregatesc in fel si chip. Pana si juniorul le are in meniu! Si droburi vegetariene am mai facut pana acum de multe ori. Practic, in fiecare an incerc ceva nou. Acum, drobul nostru va arata exact asa!

 

mini drob de ciuperci 00

Mini drob de ciuperci

  • 250 grame ciuperci
  • 3 albusuri
  • sare (piper dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • putin ulei pentru uns formele

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Verdeturile se spala sub jel de apa rece, dupa care se sterg cu prosopul de hartie; se toaca marunt si se asaza intr-un bol incapator
  3. Ciupercile se sterg foarte bine cu o periuta moale, sa nu ramana niciun fir de praf; se pun deoparte 6 ciuperci egale ca marime, iar restul se toaca cu cutitul.Se adauga in bol, peste verdeturi.
  4. Ardeiul se spala, se scoate cotorul si semintele si se toaca marunt; se adauga in bolul cu legume
  5. Se adauga sare si piper
  6. Se bat albusurile cu furculita, cat sa se desfaca, dupa care se toarna in bol
  7. Se omogenizeaza toate ingredientele
  8. Se ung formele alese cu putin ulei (eu am ales 6 forme de briose)
  9. Se asaza cate o lingurita din umplutura de mai sus in fiecare forma de briosa
  10. Se asaza cate 1 ciuperca in fiecare forma, iar restul de umplutura se toarna in forme, imbracand bine ciupercile.
  11. Se introduce tava cu drobul astfel pregatit in cuptorul preincalzit; se coc la foc moderat (180 grade) pana cand se rumenesc frumos
  12. Se lasa cateva minute la racorit in tava, dupa care se scot cu grija din forme si se lasa la racit complet pe un grilaj; se feliaza dupa racirea completa.

Poate doriti sa incercati si drobul vegetal cu naut, foarte apreciat si iubit de toti cei ce l-au preparat si mancat!

Daca va place aceasta reteta, nu ezitati sa acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

10 Comments

  1. Buna. Mi-e si jena sa mai intreb ceva, ca parca-s batuta-n cap. Toate se descurca, numai eu nu. Imi place tare mult cum arata acest drob si as vrea sa il fac. Dar de la inceput mi-am dat seama de ceva si acuma am facut o proba cu cateva ciuperci. Chiar daca le tai toata codita,tot sunt mai inalte decat forma, deci nici vorba sa le mai acopar cu umplutura. Ce fel de forme ai? Sau in ce as mai putea sa fac? Intr-o forma mai ingusta de chec, puse ciupercile una langa alta??? Sau ai avut ciuperci f.f.f mici? Nu-mi dau seama. Multumesc si scuze .

    1. Buna! nu e nicio problema. Intr-adevar, eu am folosit niste forme de briose mai inalte, arata ca un soi de ghiveci. Tu ai mai multe variante: fie folosesti ciuperci in varianta mini, deci cu codita f scurta, fie pui direct ciupercute din borcan (si pe care le vezi ca marime), fie folosesti forme de chec, asa cum bine ai intuit. Sau mai ai la indemana varianta de a cauta forme de briose mai inalte, doar ca nu stiu cat timp mai ai la dispozitie si pentru astfel de cautari!

      1. Multumesc. In nici un caz nu mai caut, dar eu mereu cand merg la dif.mag. ma mai uit asa la cate o farfurie frumoasa de prezentare, cate o tava ceva ce nu am, dar mai inalte nu am vazut niciodata. Eu am ceva de portelan ptr. cuptor, dar sunt mai late si nu cu mult mai inalte. Multumesc de raspuns. Sarbatori fericite. Pupici

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: